четвер, 08 липня 2010 18:45

"Плакала і молилася. Думала, оце прийшов кінець світу"

Автор: фото: Володимир ПАРШЕВЛЮК
  У селі Лелюхівка на Новосанжарщині через буревій стара липа впала на ”Деу Ланос”, що належить міліціонерові. Страховки власник автівки не отримає, бо вона була застрахована лише на випадок аварії
У селі Лелюхівка на Новосанжарщині через буревій стара липа впала на ”Деу Ланос”, що належить міліціонерові. Страховки власник автівки не отримає, бо вона була застрахована лише на випадок аварії

Увечері 5 липня над селищем Нові Санжари пронеслася буря. Вітер виривав дерева з корінням і кидав на автівки, зривав лінії електропередач, дахи.

Місцеві переказують, починалося все з грози. Удалині з"явилася чорна хмара, яка збільшувалася та закрила все небо. Дощ почав іти стіною. Води на вулицях стало по коліна. Вітер ніс її з великою швидкістю.

— Як світу білого не стало видно, я вже і плакала і молилася, — сплескує руками місцева Марія Петрівна. — Думала, оце і прийшов кінець світу. Такої страшної бурі за все життя не бачила.

За хвилин 10 від початку грози в оселях новосанжарців зникла електрика. Буревій бушував близько години. До півночі почав стихати.

За півгодини негоди в Нових Санжарах випали понад півметра опадів. Вітер обірвав високовольтну лінію, і електрика в селищі з"явилася лише о 18.00 наступного дня.

Центральний пляж у селищі вітер перетворив на розритий піщаний кар"єр. Вода змила пісок і віднесла його в річку. Перед районною адміністрацією впали три ялинки. Між собою люди говорять, що це до зміни влади.

— Від бурі Нові Санжари постраждали найбільше в усьому районі, — говорить заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт. — Перепало також Лелюхівці, Старим Санжарам і Кунцевому. Без світла були лише Нові Санжари, а район з електрикою.



Буря зупинила потяги


У ніч на вівторок Полтавщиною пройшла хвиля шквальних вітрів і дощів. Через негоду постраждали 49 населених пунктів.

Шквальний вітер обривав електродроти, ламав дерева. Зламані стовбури перекривали рух автівок. На залізничній станції "Глобине" зупинився рух пасажирських потягів Москва–Одеса на 2 год., Одеса–Москва на 1 год. і Сімферополь-Мінськ на 40 хв. Інформації про постраждалих не надходило.

Володимир КОСТЕНКО

Зараз ви читаєте новину «"Плакала і молилася. Думала, оце прийшов кінець світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути