четвер, 28 травня 2009 19:54

Путівка до "Артека" коштує майже 5 тисяч гривень

Дитячу путівку до центру "Молода гвардія" в Одесі та "Артек" у Криму на узбережжі Чорного моря може купити кожен охочий. Повна вартість путівки до "Молодої гвардії" — 3045 грн, до "Артека" — 4639 грн.

Безплатно до цих таборів їдуть діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, інваліди, школярі з малозабезпечених сімей, які отримують соціальну допомогу, а також переможці всеукраїнських і міжнародних олімпіад, конкурсів і змагань. Учні з багатодітних сімей, які не отримують допомоги, платять 20–30%, а лідери дитячих громадських організацій — половину вартості путівки.

Учениця 10 класу Миргородської школи N6 Олександра Міщерякова безкоштовно відпочиває в "Артеці" з 7 травня. Вона стала призером Всеукраїнської олімпіади з німецької мови. Вивчає її вже три роки за допомогою репетитора. У школі вчать англійську мову.

— Я потрапила в табір "Хрустальний". Подобається. У кімнаті нас восьмеро. Ліжка двоярусні, я сплю на першому поверсі. На всю стіну вікно. Із нього видно гору Аюдаг, — розповідає дівчина. — Годують п"ять разів на день. На піднос можна взяти все, що захочеш, — котлети, курку, рибу, банани, мандарини, соки, йогурти. Одна обжираловка.

Щодня проводять цікаві заходи. Піднімають нас у сім тридцять, а лягаємо в пів одинадцятої вечора. Усі ходимо в брюках пісочного кольору, світлих сорочках і вітровках. Море ще холодне, бачила його лише у вікно. Уперше купалася в басейні. Плюскалася в "лягушатнику" під наглядом тренера, бо погано плаваю.

Зараз ви читаєте новину «Путівка до "Артека" коштує майже 5 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути