четвер, 03 грудня 2009 17:56

Приватизовану резиденцію "Межигір"я" переоформили на нову фірму

Лідер "регіоналів" Віктор Янукович і його соратники позамітали всі сліди, що ведуть до таємниць приватизації державної резиденції "Межигір"я". Журналістам доводиться вести власне розслідування, шукаючи істину. Виявляється, Янукович не просто хоче залишити собі "будиночок" у центрі комплексу "Межигір"я", але й застовпити тут місце для своїх родичів і друзів.

Одне з найвагоміших інтернет-видань провело чергове розслідування, під час якого з"ясувалися дивні речі. Насамперед, те, що на території "Межигір"я" повним ходом іде будівництво. Швидко викрилися й інші деталі. Крім самого Януковича, на величезній території, яку можна порівняти, наприклад, із державою-карликом Монако, або розмісти там чотири держави Ватикан, розташувалися структури, які належать або сім"ї кандидата в президенти від Партії регіонів, або його колегам-однопартійцям.

Журналісти "Української правди" виявили, зокрема, що новим власником "Межигір"я" є донецька компанія "Танталіт". У зміні власника немає нічого дивного: щойно під ногами "регіоналів" почала горіти земля після оприлюднення перших подробиць "прихватизації" їхнім лідером держрезиденції в історичній місцевості площею 150 га, як вони швидко переоформили власність донецької фірми "МедІнвестТрейд" на інший суб"єкт господарювання. Проаналізувавши склад власників "Танталіта", журналісти виявили, що одним із них є старший син Віктора Януковича — Олександр. Утім, не надто здивувалися.

Нічого він не продавав: у нього в Донецьку залишилися і квартира, і дача

Далі більше. Як відомо, "Межигір"я" зареєстроване за адресою село Нові Петрівці, вул. Івана Франка, 19 у Вишгородському районі Київської області. За дивним збігом, за тією ж самою адресою розміщено товариство мисливців і рибалок "Кедр". Цікаво, що його засновники — впливові "регіонали" Юрій Бойко, Сергій Тулуб і Володимир Демішкан. Рахунки цієї організації відкриті в "Укрбізнесбанку", що, як кажуть, контролює ще один представник Партії регіонів — Едуард Прутнік.

Журналісти перевірили, чи справді товариство "Кедр" розташоване на одній території з маєтком, що привласнив собі Янукович? Отримали ствердну відповідь. Щоправда, не від засновника "Кедра" Юрія Бойка, який цей факт заперечував, а переконавшись на власні очі.

Крім того, кореспондентам вдалося встановити зв"язок між "Кедром" і "Танталітом". Коли вони зателефонували до Товариства мисливців і рибалок із проханням передати листа його керівникові, Івану Тохтамишу, їм переказали, щоб вони їхали не в Нові Петрівці, а на вулицю Житомирську, 21. За цією адресою розташована… фірма "Танталіт"! Навіть колишній прем"єр Павло Лазаренко був скромніший, коли незаконно виводив із власності держави будівлі та гектари землі.

Віктор Янукович та його соратники відчувають безкарність. Адже на їхньому боці Генпрокуратура, яка, як відомо, відмовила народним депутатам у видачі документів, які могли б стати доказами незаконності дій Януковича. А потім ці документи взагалі зникли.

Вражає позиція Віктора Януковича. Спочатку він привіз журналістів у розвалену хатинку, переконуючи, що він тут і живе. А щойно преса поїхала, будівлю знесли. Потім він клявся, що продав усе своє майно, аби придбати маєток у "Межигір"ї". Виявилося, що нічого він не продавав: у нього в Донецьку залишилися і квартира, і дача. Тепер виявляється, що він може залишити за собою не тільки будинок у "Межигір"ї", але й усю територію резиденції, влаштувавши там мисливський клуб для своїх друзів.

Цілком очевидно, що прагнення стати президентом України в Януковича посилюється бажанням залишити "Межигір"я" собі. Адже у випадку обрання президентом Юлії Тимошенко йому доведеться повернути незаконно приватизоване майно в державну власність. Виходить, люди, які проголосують за лідера Партії регіонів, фактично сприятимуть здійсненню його мрії — залишити йому маєток, що по праву належить державі.

Зараз ви читаєте новину «Приватизовану резиденцію "Межигір"я" переоформили на нову фірму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути