пʼятниця, 21 вересня 2007 07:04

При католицькій церкві відкриють соціальний центр

У Кременчуці другий рік будують римо-католицький храм Святого Йосипа Обручника. Його мають завершити в квітні наступного року.

— При церкві буде соціальний центр для людей із вулиці, підлітків із сімей алкоголіків, наркоманів і бідних, — розповідає настоятель Римо-католицької парафії в Кременчуці отець Едуард Кава, 29 років. — Ми вже працюємо з ними. Їздимо по в"язницях і лікарнях. Крім того, опікуємо майже 60 хворих, 15 дітей і 15–20 в"язнів.

Для дітей організовують гуртки за інтересами, із в"язнями проводять бесіди, допомагають купити квитки додому. Щомісяця бідним розвозять гуманітарну допомогу.

Ділянку під храм на вул. Сумській придбали на гроші парафіян. Їх у Кременчуці налічують понад 120.

На вул. 23 Вересня збереглася будівля храму Римо-католицької парафії. Його звели 1910 року. За радянських часів там зробили школу, а 1991-го віддали під Свято-Миколаївський собор Української православної церкви Київського патріархату.

— Ми вирішили за нього не боротися, бо там і так храм Божий, — пояснює отець Едуард. — А будувати нову церкву важко, бо не маємо постійного фінансування.

Зараз ви читаєте новину «При католицькій церкві відкриють соціальний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути