Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2011 06:00

"Президент відгородився від народу парканами"

28 листопада під стінами Полтавської обласної державної адміністрації зібралися більш як 600 людей. Вони прийшли долучитися до Всеукраїнської акції "Україна проти Януковича". 3 грудня Михайлівська площа в Києві об'єднала понад 10 тис. співвітчизників, не готових миритися з антисоціальною та антиукраїнською політикою влади, і готових боротися за зміни в країні.

На зібранні в Полтаві голова обласної організації політичної партії "Фронт змін" Валерій Головко заявив, що в області зібрано понад 30 тис. підписів проти політики чинної влади.

— Під час проведення акції "Україна проти Януковича" ми об'їхали всю Полтавську область, провели сотні зустрічей. Побачили, що наші люди проти того, щоб у них забирали роботу, скорочували зарплати та пенсії. Згортали виплати соціальної допомоги. Мільйони наших співвітчизників проти того, щоб ця влада закривала школи й лікарні. Знищувала українське село, забирала українську землю, — говорить керівник територіальної організації політичної партії "Фронт змін" Валерій Головко. — "Україна проти Януковича" — це лише перший етап боротьби, що розпочав "Фронт змін". Її головним результатом стануть принципово нові зміни в політиці України. Ми повинні отримати справді незалежну, в тому числі економічно, правову, і соціально-справедливу державу.

Державу, в якій кожен громадянин від робітника до президента поважатиме закон, а закон поважатиме громадян.

Загалом по Україні зібрали понад мільйон підписів проти Януковича. Про це на зустрічі наголосила народний депутат України, член партії "Фронт змін" Леся Оробець. Усі їх передадуть до Адміністрації президента.

— Обіцяли почути кожного, та в результаті президент відгородився від народу парканами, охороною, "Межигір'ям" і кортежами. Обіцяли "покращення життя вже сьогодні" — і комусь воно таки покращилося, бо кількість мільярдерів у Партії регіонів зросла у півтора раза. Натомість 50 відсотків населення живе за межею бідності, — говорить Леся Оробець. — Обіцяли податкову реформу, натомість третина бізнесу або ж припинила своє існування, або ж пішла в тінь. Обіцяна пенсійна реформа закінчилася тим, що жінки тепер працюватимуть на п'ять років довше. Про освітню реформу взагалі не можна говорити без болю: знищили все, що тільки можна було знищити. Медична реформа, на жаль, не в кращому стані.

На мітингу, що відбувся 3 грудня на Михайлівській площі в столиці, громада ухвалила відозву з вимогою відставки глави держави, яку передали в Адміністрацію президента на вул. Банковій.

"Сьогодні ми говоримо: "Януковича у відставку. Ми вимагаємо дострокових виборів  президента", — йшлося в резолюції учасників мітингу.

Наступним завданням стане парламентська кампанія 2012 року. За її наслідками опозиція розраховує отримати більшість у Верховній Раді. Реальні наміри опозиції щодо об'єднання засвідчив і сам мітинг — на одній сцені виступали представники від "Фронту змін", БЮТу, а також численних громадських організації.

— Сформуємо в парламенті демократичну більшість, що не дасть можливості президенту керувати безконтрольно цією країною. Почнемо в Україні нову політику змін! — наголосив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «"Президент відгородився від народу парканами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути