четвер, 14 травня 2009 16:35

Працевлаштували 348 безробітних

Із 28 квітня 53 безробітних працюють у підсобних господарствах будинків-інтернатів Полтавщини. Їхню роботу оплачує державний Фонд зайнятості.

— Направляємо туди безробітних, які не отримують матеріальної допомоги, — каже заступник директора обласного центру зайнятості Юрій Кудря. — Вони просяться на такі роботи, бо можуть отримати непогану зарплату. В основному  прибиратимуть території, ремонтуватимуть приміщення, працюватимуть у сільському господарстві.

У такий спосіб працевлаштують 348 безробітних. Вони матимуть роботу в  23 установах. Найбільше — у психоневрологічному інтернаті в селі Токарі Лохвицького району, психоневрологічному будинку-інтернаті в селі Ліщинівка Кобеляцького району, Пирятинському психоневрологічному диспансері та Новосанжарському дитячому будинку-інтернаті. Їхня місячна зарплатня в середньому складатиме від 500 до 1 тис. грн.

У будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів у селі Вишняки Хорольського району працюють троє безробітних. Вони встановлюють паркан, косять траву та білять приміщення на молочній та свинофермі.

У квітні в інтернаті працювали четверо безробітних. Вони заробили по 800 грн за 18 днів.

— Наш інтернат розташований на березі річки Хорол. Вони проріджували лісопосадку біля річки, вирубували дерева й гілки, білили дерева на території, — розповідає директор будинку-інтернату Павло Бондаренко, 52 роки. — Зараз нам ще потрібні працівники робітничих спеціальностей — штукатури, маляри, теслі, столяри, плиточники. Помити і пофарбувати підлогу зможуть і мої працівники, а для капітального ремонту треба спеціалістів. У п"ятнадцяти кімнатах в одному з корпусів треба замінити підлогу, вікна, двері, встановити шафи. Пізніше запрошуватиму працівників на прополку городини на земельних ділянках.

Зараз ви читаєте новину «Працевлаштували 348 безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути