понеділок, 27 травня 2013 07:15

"Повернемо гарячу воду протягом місяця"

У Полтаві відключили гарячу воду, бо акціонерне товариство "Полтавагаз" за борги опломбувало майже всі котельні "Полтаватеплоенерго". Працюють лише ті, що обслуговують лікарні.

— Крутонула крана, щоб помитися, а вода льодяна. Прийшлося в каструлі гріти, — говорить 24-річна Марина Онишко. — В котельні сміються, кажуть, сидим без газу, коли появиться хтозна, пока гарячої води немає, старайтеся не вимазуватися.

"Полтавагазу" заборгували 290 млн грн. На підприємстві кажуть, опалення включать, коли борг повністю виплатять.

— Наказ про відключення отримали від компанії "Нафтогаз України", якій підпорядковані, — розповідає 47-річна Тетяна Омеляненко з акціонерного товариства "Полтавагаз". — Заборгованість висить з минулого року.

Заступник голови обласної державної адміністрації 55-річний Віктор Животенко говорить, насправді боргів у "Теплоенерго" за газ майже немає.

— Відключили газ з двох причин. Перша — сидимо без гарячої води через борг, що винна держава. Річ у тому, що тариф менший реальної вартості, піднімать його не можна, бо стане непосильний, тому недостающу суму дає бюджет. Але робить це раз у рік і не повністю, — каже Віктор Животенко. — Другою причиною може бути те, що "Полтавагаз" хоче таким чином змусити нас укласти з ними новий договір на поставку газу. Якщо підпишем, станем їх вічними боржниками, бо доплачуватимем по 5 тисяч гривень за газ, який випаровується в трубах і не доходить до котелень. Також кошти, що платитимемо, ітимуть спочатку на гасіння боргу. Наприклад, даєм гроші за опалення в травні, сума йде на борг, а за травень виходить нуль.

Городяни збираються вийти на мітинг проти "Полтаватеплоенерго", частина готують позови до суду.

— Повернемо гарячу воду протягом місяця. Зараз тепловики на "Полтавагаз" написали заяву в прокуратуру, паралельно ведем з ними переговори, — обіцяють в обласному житлово-комунальному управлінні. — Але якщо народ не захоче чекати, підпишемо договір з "Полтавагазом", гарячу воду вони включать одразу, але це все одно, що затягнути петлю на шиї.

Зараз ви читаєте новину «"Повернемо гарячу воду протягом місяця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути