Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2008 14:28

Постановки шоу-балету "Тодес" мають щасливий кінець

Постановки шоу-балету "Тодес" мають щасливий кінець

11 грудня шоу-балет Алли Духової "Тодес" покаже в Полтаві програму "Вибране". До неї ввійдуть найкращі номери балету, доповнені новими постановками. 26 танцівників виступатимуть 1,5 години.

Кожен танець балету має певний сюжет. У всіх номерах переважає тема кохання. Хореографія поєднується із технічними трюками, використовуються новітні шоу-технології, світлове оформлення.

Балет "Тодес" Алла Духова створила 21 рік тому:

— Я — рижанка, керувала в Ризі дівчачим колективом "Експеримент". На фестивалі в литовському місті Паланга ми познайомилися із чотирма пітерськими брейкерами. Тоді була мода на брейк (ритмічний танець із акробатичними елементами). Я закохалася в одного, В"ячеслава Ігнатьєва. Наші колективи об"єдналися. Назвалися "Тодесом". Це елемент у фігурному катанні, коли чоловік навколо себе крутить партнерку.

У 1990-х Софія Ротару запросила Духову співпрацювати.

— Ми були не тільки в підтанцьовці. Виступали з окремими номерами, доки співачка перевдягалася, — згадує Духова. — У нас було більше сотні концертів на місяць. Софія Михайлівна з Києва присилала нам музику в Ригу. Ми придумували танці. Так п"ять років працювали разом. Потім нас запросили Філіп Кіркоров, Алла Пугачова, Крістіна Орбакайте.

Брали участь у концертах Майкла Джексона

1999 року балет "Тодес" і Філіп Кіркоров брали участь у благодійних концертах Майкла Джексона. 2002-го Духова була хореографом французької пари Марини Анісіної і Гвендаля Пейзера, які стали олімпійськими чемпіонами з фігурного катання.

Нині в країнах СНД діє 36 шкіл-студій "Тодеса". В Україні — в Києві, Донецьку і Харкові. Є школи на Кіпрі та Мальті. Тільки постійний склад балету, 86 танцівників, працює зі співаками.

Головна тема постановок — стосунки між чоловіком і жінкою. Обов"язково із щасливим кінцем.

— Я вважаю, що мистецтво повинно приносити людям радість, — каже Алла Духова. — Обов"язково має бути "хепі енд". Наше життя і так сповнене гіркоти. Тому зі сцени ми маємо нести тільки радість. Я категорично заборонила б те мистецтво, яке не несе чогось світлого й доброго. Бо як подивиться людина в стані депресії або з неврівноваженою психікою кіно чи номер, то це її ще більше роздавить. Може, і суїциди через це трапляються?


Полтава, палац дозвілля "Листопад", 11 грудня о 19.00. Квитки: 150–250 грн.

Зараз ви читаєте новину «Постановки шоу-балету "Тодес" мають щасливий кінець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути