Ексклюзиви
четвер, 27 травня 2010 19:37

Полтавські студенти проходять стажування за кордоном

Автор: фото з архіву ПУЕТ
  Тепер випускницю Полтавського університету економіки і торгівлі Ольгу Луб’янецьку (крайня праворуч) після стажування щороку запрошують працювати в турецьку мережу готелів ”Папіллон”
Тепер випускницю Полтавського університету економіки і торгівлі Ольгу Луб’янецьку (крайня праворуч) після стажування щороку запрошують працювати в турецьку мережу готелів ”Папіллон”

Студенти деяких полтавських вузів під час навчання мають можливість проходити практику або стажування за кордоном.

Студенти технологічного факультету Полтавського університету економіки і торгівлі стажуються в готелях Анталії в Туреччині, на підприємствах Росії.

— Співпрацюємо з готельною мережею "Папіллон". Щороку направляємо 40–60 студентів. Окрім навичок фахової роботи, вони отримують мовну практику, бо, крім українців і росіян, там багато туристів, — розповідає Володимир Шкарупа, декан технологічного факультету. — Працюють офіціантами, барменами, в службі рецепції, анімації, на кухні. Турецька сторона безкоштовно забезпечує харчі і проживання. Ще й платять заробітну плату. На сьогодні це 200 доларів. Тим, хто приїжджає наступного року, платять більше.

Головний критерій — знання іноземної мови

Відбирати студентів на стажування менеджери мережі приїздять до Полтави.

— На співбесіду студентів рекомендують факультети. Вони повинні добре навчатися і знати іноземну мову. Дивляться, щоб були комунікабельні, чемні, привітні, — говорить Володимир Григорович.

По закінченні стажування видають сертифікати з підписом власника комплексу, що може бути рекомендацією при влаштуванні на роботу.

Студенти ПУЕТ також мають можливість проходити виробничу практику з професійним стажуванням на російському консервно-переробному підприємстві "Конпрок", що в місті Бєлгород.

Студентів Полтавської аграрної академії відправляють на навчальну практику до Швеції, Данії, Німеччини, Швейцарії.

— Головний критерій при відборі — знання іноземної мови, — пояснює Ольга Гетя, начальник міжнародного відділу вузу. — Студенти вивчають сільське господарство європейських країн, живуть у фермерських господарствах. Господарі годують, дають безкоштовне житло і кишенькові гроші. Проїзд оплачують самі студенти. Практика спрямована не на заробляння грошей, а на отримання досвіду.

У Полтавському педагогічному університеті на стажування за кордон їздять тільки студенти іноземного відділення факультету філології та журналістики.

— У нас укладені договори зі Швецією, Данією, США, — говорить ректор Микола Степаненко. — Проводимо конкурсний відбір серед тих, хто добре знає мову. Це як метод заохочення. Вчаться в закордонних університетах місяць, два чи три. Потім складають іспити.

Зараз ви читаєте новину «Полтавські студенти проходять стажування за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути