Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2011 04:30

"Пляж не важко зробити. Важче чистоту підтримувати"

Автор: фото: Микола Марченко
  Працівниця готельно-ресторанного комплексу ”Гоголь” Інна Мандик обслуговує на пляжі миргородок Нелю Дмитрієву (ліворуч) та Тетяну Гріненко
Працівниця готельно-ресторанного комплексу ”Гоголь” Інна Мандик обслуговує на пляжі миргородок Нелю Дмитрієву (ліворуч) та Тетяну Гріненко

База відпочинку "Плесо" у Полтаві розташована за третім міським пляжем. Територію обгородили дерев'яним парканом. Щороку там більшає відпочивальників. Людям подобається чистота і гарні умови.

У п'ятницю 20 травня по обіді двір бази замітає невисокий чоловік. 30-річна Леся, адміністратор "Плеса", веде до дерев'яних альтанок. Їх 10 біля річки. У кожній — мангал, стіл, рукомийник із водою.

— Відпочивальники платять тільки за оренду альтанки, — каже адміністратор. — Із компанії до 10 чоловік беремо 60 гривень за годину. Це і користування душем, туалетом, роздягальнею. Даємо людям готові дрова для шашликів, лежаки. Купаються і загоряють у нас безкоштовно. В основному жінки з дітьми. Забор поставили, щоб п'яні сюди не ходили.

В області щороку більшає пляжів, якими опікуються підприємці. За власні кошти вони просіюють пісок, прибирають сміття, будують доріжки до води, ставлять туалети, душові. Відпочинок на таких безкоштовний. Курортники платять за додаткові послуги баз, які бізнесмени будують біля вичищених берегів. Можна орендувати альтанку, покататися на човні, катамарані.

У центрі Миргорода упорядкований пляж відкриють 1 червня. Там добудовують волейбольне та футбольне поля. До води веде березова алея, поряд — дитячі майданчики та електровеломобілі. Упорядковує пляж готельно-ресторанний комплекс "Гоголь". Він розташований за 30 м від річки. Директор комплексу Борис Руденко говорить, дно водойми перевірили водолази:

— Платити треба буде за користування лежаками, полотенцем, грибками. На берег буде доставка їжі, води, морозива. Одночасно пляж прийматиме до 200 відпочиваючих.

Шість упорядкованих підприємцями пляжів у місті Кобеляки. Це найбільше по області. Пляж "Рибалки" має територію 0,3 га. Він розташований на вул. Стародніпропетровській, на околиці райцентру. Там є сонцезахисні павільйони, туалети, баки для сміття. Підприємець В'ячеслав Іванов розповідає, цьогоріч поставить сонцезахисні парасольки, зробить дитячі майданчики. Туди накупить гумових іграшок.

— Пляж не важко зробити, — каже. — Важче чистоту підтримувати. Для людей робиш, а ті накидають.

У селі Слободо-Петрівка Гребінківського району пляж облаштував залізничник Олег Педоряка. Збудував металеві трампліни у воду, турніки. На березі висадив виноград, троянди, горіхи. Щовечора прибирає недопалки, пляшки. Слідкує за порядком, проганяє п'яні компанії.

— Унікальний дядько, — говорить Світлана Єфременко, місцевий сільський голова. — Тепер до нас багато відпочивальників їдуть. Добираються потягом із Гребінки.

У селі Велика Круча Пирятинського району Іван Близнюк, колишній заступник голови Полтавської обладміністрації, збудував на березі річки Удай готель, ресторан, баню. Відпочивальників пригощають живим пивом із власної пивоварні. Мисливців запрошують на полювання. У лісі біля річки водяться лисиці, зайці, дикі кабани. Пляж облаштували туалетами, душовими, є автостоянки. За 4–6 грн/год. можна взяти напрокат катамаран або човен.

— Гарно у нас, та купатися у річці небезпечно, — говорить Світлана Харченко, сільський голова. — Проводили очисні роботи, зараз глибина річки до 5 метрів.

Центральний пляж Кременчука облаштовує підприємство "Наїрі". На березі є клумби, грибки, дитячі гірки, працює літнє кафе. Є фонтани для миття рук та ніг. До води ведуть вузькі асфальтові доріжки.

Зараз ви читаєте новину «"Пляж не важко зробити. Важче чистоту підтримувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути