Ексклюзиви
четвер, 18 лютого 2010 20:40

Під вагою снігу завалився магазин сантехніки

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  У понеділок перехожі намагаються обминути шматки битого скла на тротуарі біля магазину сантехніки по вулиці Гоголя в Миргороді. Дах на будівлі не витримав ваги снігу й льоду, через що крамниця завалилася. У середу пригнали автокран, щоб розбирати завали
У понеділок перехожі намагаються обминути шматки битого скла на тротуарі біля магазину сантехніки по вулиці Гоголя в Миргороді. Дах на будівлі не витримав ваги снігу й льоду, через що крамниця завалилася. У середу пригнали автокран, щоб розбирати завали

У понеділок на вул. Гоголя в Миргороді завалився магазин сантехніки. У народі його називали "Килимовою хатою". До фінансової кризи в крамниці торгували килимами, лінолеумом і супутніми товарами. Кажуть, дах не витримав ваги снігу та льоду і металоконструкція впала в приміщення.

— Учора був на рибалці на Сулі під Лубнами. Приїхав додому, трохи хильнув і завалився спати. Під ранок встав, бо пересохло в горлі. Пішов на кухню. Коли таке, як сильно бахнув надувний шарік. А потім глухий скрегіт і дзенькіт скла, — розповідає 59-річний Григорій, прізвище не називає. Він живе в 5-поверхівці за 200 м від зруйнованого магазину. — Я постояв-постояв, тихо. Ліг досипати. Коли розвиднілося, пішов подивитися, що трапилося. Глянув, а магазин боком стоїть. Місцями куски вітражного скла відлетіли до 10 метрів. І такі — хароші, є десь по три-п"ять кілограмів.

Говорять, магазин завалився близько четвертої ранку. У приміщенні та біля нього нікого не було. Охоронець звечора прийняв зачинену будівлю і пішов у сторожку.

Працівники сусідніх організацій кажуть, у крамниці майже повністю побило сантехнічні вироби, стелажі та інші господарські товари. Торгова площа магазину більш як 300 кв. м.

Куски скла відлетіли до 10 метрів

До будівлі не підступитися, бо навколо кучугури снігу й битого скла. Стіна просіла із замкнутими дверима. Вікна заґратовані. Із тильного боку є запасний вхід через тамбур. Він закритий.

Минулого тижня в Полтаві через великий шар снігу на дахах завалилися недобудований спорткомплекс техуніверситету, металеве накриття над трасою картинг-центру "Адреналін" у районі м"ясокомбінату.

У середу в Лубнах провалився дах у приміщенні їдальні і бібліотеки школи N8.

Зараз ви читаєте новину «Під вагою снігу завалився магазин сантехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути