понеділок, 22 серпня 2011 06:00

Пенсіонери відсудили півтора мільйона гривень

Вкладники полтавської філії "Спілки пенсіонерів України" виграли суд проти Овіка Айропітяна, співвласника фірми "Армопром". Три роки тому він узяв у спілки понад 1,5 млн грн. Грошей не повернув. У місцеву філію "Спілки пенсіонерів України" 6,7 млн грн вклали 350 полтавців. Тепер забирають вклади через суд. Це сьома виграна справа.

У залі засідань Київського районного суду зібралися понад 30 літніх людей. Відповідач не прийшов. Суддя Тетяна Турченко пропонує відкласти справу, але директор спілки Ігор Гринчак просить прийняти заочне рішення. Суддя погоджується, йде в нарадчу кімнату. За 15 хв. оголошує вирок: стягнути всю суму із позичальника Овіка Айропітяна на користь кредитної спілки. Пенсіонери підводяться аплодувати судді.

— Такі зрушення сталися через нашу наполегливість, — каже 43-річний Вадим Волков, член ініціативної групи "Спілки пенсіонерів України". — Коли кредитна спілка оголосила себе банкрутом, а вкладники осталися без грошей, у нас не було й копійки на суд. За кожен позов треба платити 1,8 тисячі гривень. Звернулися до прокуратури. Змусили її стати позивачем у суді, захищати наші інтереси. Всі виграні гроші повинні повернути у філіал організації. Звідти їх і зможуть забрати вкладники. Такий шлях можуть пройти ошукані вкладники інших спілок.

Прокуратура відсудила 6,552 млн грн. Але відповідачі не виконали рішення суду.

Якщо не знайдуть потрібних грошей у позичальника, реалізовуватимуть його майно.

Кажуть, спілка збанкрутувала, бо її формальний керівник Артур Овакімян роздав гроші вкладників рідним та близьким. Він — голова вірменської общини на Полтавщині. Говорить, до кредитної спілки не має стосунку.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери відсудили півтора мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути