понеділок, 28 травня 2012 06:30

"Парламент — лише інструмент для того, щоб провести реформи"

Автор: Фото: Ірина РЕРІХ
  Майстрині з Решетилівки дарують Віталієві Кличку традиційну полтавську вишиванку білим по білому. Таку виготовляють за місяць. На ній десять видів техніки
Майстрині з Решетилівки дарують Віталієві Кличку традиційну полтавську вишиванку білим по білому. Таку виготовляють за місяць. На ній десять видів техніки

— У Європі найбільша цінність — людина. У нас — гроші. Кожен знає, купується все: рішення суду, чиновники. Що не можна купити за гроші, за те треба дати великі гроші. Жити в такій країні людям набридло. Упевнений, треба боротися, мати цілі і йти до них, — каже Віталій Кличко, 40 років, лідер політичної партії "Удар". У п'ятницю, 18 травня, він відвідав Полтаву. Зустрівся зі студентами, жителями міста.

— "Удар" — третя політична сила з підтримкою 10 відсотків виборців. Маємо одну з кращих динамік розвитку. У нас усі шанси отримати достойне представництво в парламенті. Але мета "Удару" — не депутатські значки. Парламент — лише інструмент для того, щоб провести реформи. Змінити політиків, які давно в парламенті. Вони не переймаються інтересами простих українців, лише збільшують свої прибутки.

Кого бачите своїм союзником у парламенті і з ким не об'єднуватиметеся в жодному разі?

— Люблю прислів'я: лис може поміняти своє хутро, але не характер. Партія влади показала себе — декларувала гарні речі, але всім очевидно, що всупереч заявам країна рухається не в напрямку Європи, а до авторитаризму. Тому партія "Удар" за жодних обставин не буде співпрацювати з партією влади та їх сателітами.

Два плюс два не завжди дає чотири в політиці. Різні партії, об'єднуючись, сумарно можуть не зберегти підтримку своїх виборців. Тому на вибори йтимемо самостійно. Усі заяви від інших політичних партій про об'єднання з нами — спекуляції. Об'єднуватися з опозиційними силами будемо в парламенті. Наша ціль — створення демократичної більшості. Щоб Верховна Рада працювала, а не ухвалювала рішення, які потрібні Банковій для купки людей, котрі й так вважають, що приватизували цю країну.

"Удар" готовий об'єднатися в парламенті з демократичними партіями — "Фронтом змін", "Батьківщиною". Від союзників вимагаємо представити гідних кандидатів, котрі можуть протистояти опонентам від влади. Має бути принцип "один округ — один кандидат від опозиції". Щоб визначитися з кандидатами, пропонуємо провести соціологічне опитування. Хай люди віддадуть за цю людину свої голоси, щоб було зрозуміло, чи справді її підтримують.

Як стежитимете за чистотою своїх рядів?

— Ми підписали угоду з громадським рухом "Чесно", визначили критерії до кожного кандидата. Наші списки будуть відкриті. Готові відповідати за кожного кандидата. Якщо знайдуться факти, що людина не відповідає критеріям чесності, прозорості, то не потрапить до наших списків.

Що робитиме ваша команда для уникнення фальсифікації на виборах?

— Упевнений, фальсифікації будуть. Тому звертаємося до міжнародних спостерігачів, щоб були максимально присутні на виборах. Готуємо спостерігачів від своєї партії. Закликаємо людей прийти на вибори. Адже чим більше не прийде, тим більше буде маніпуляцій із голосами. Ще прошу — не дайте себе купити. У різних областях країни роздають гречку, продуктові набори. Беріть — це вам повертають маленьку частину того, що у вас вкрали. Але хочуть вкрасти ще більше. Тому голосуйте серцем. І тоді після виборів таких депутатів ви вже не побачите. Ми розпочинаємо бій за Україну. І зобов'язані його виграти!

"Політикою займаюся на 90 відсотків. Скоро буду на всі 110"

— Планую провести ще кілька боїв. Але мені вже 40. Майже всі цілі, які мав у спорті, досяг. Лишилася одна, невелика. Розповім, як дійду до неї, — каже Віталій Кличко. — На сьогодні спорт для мене — хобі. Політикою займаюся на 90 відсотків. Скоро буду на всі 110. Та спорт завжди був і буде в моєму серці. Тих, хто стежить за боксерськими боями, ще багато років радуватиме мій брат Володимир.

7 липня в швейцарській столиці Берні Кличко-молодший боксуватиме проти американця Тоні Томпсона.

 

Зараз ви читаєте новину «"Парламент — лише інструмент для того, щоб провести реформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути