четвер, 27 грудня 2007 19:49

Наталія Май з баяном вела шкільні свята

Автор: фото з сімейного архіву Наталії МАЙ
  Співачка Наталія Май із сином Сергієм, доньками Олесею (вища) і Станіславою святкують 2000 рік на ранку в дитсадку у Великій Багачці
Співачка Наталія Май із сином Сергієм, доньками Олесею (вища) і Станіславою святкують 2000 рік на ранку в дитсадку у Великій Багачці

"Я виріс у Радянському Союзі без Різдва. Така доля радянських дітей, — каже ведучий програми "Знак якості" на телеканалі "Інтер" Костянтин Грубич, 39 років. — Про дитсадок пам"ятаю лише те, що там було багато зайчиків. А от конкурси-маскаради в школі я увесь час вигравав".

Грубич народився в Полтаві. Навчався у школі N22.

— У другому класі був Буратіно. Тьотя мені шила костюм. Потім мушкетером. Шляпу велику клеїли, була синя атласна плащ-накидка, чоботи червоні. Тоді я виграв конкурс. Уже дорослим грав Діда Мороза для своїх дітей.

Костянтин закінчив факультет журналістики столичного університету Шевченка. Працює в Києві, має 11-річну доньку Владиславу й на рік молодших двійнят Олю та Ярослава.

— Зараз вони вже нікого не грають. А раніше, пам"ятаю, Ярослав був годинником, а дівчата цукерками і сніжинками.

Колишній полтавець нардеп "нашоукраїнець" 60-річний Микола Кульчинський у дитинстві на маскаради не ходив.

— Наша сім"я жила дуже бідно, — пригадує Микола Георгійович. — Але вдома ми завжди святкували Різдво. Я знаходив під ялинкою подарунки. Найкращий отримав у першому класі, це були ковзани.

Каже, коли навчався у старших класах, люди стали заможнішими, й з"явилися костюмовані свята й новорічні бали.

— Мама мені пошила костюм козака, — хвалиться Кульчинський.

Народився Микола Георгійович у місті Дубно Рівненської області. Коли йому було 7 років, родина переїхала до Новомосковська на Дніпропетровщині. До Полтави перебрався 1972-го, коли одружився з Раїсою Максимівною. Нині має 33-річного сина Романа та доньку Лесю, 23 роки.

— Роман був зайчиком. Дружина шила йому костюми, а він розказував віршики. Про Лесю не пам"ятаю, я почав активно займатися громадською роботою й майже її не бачив.

1988 року Кульчинський організував у Полтаві колядування.

— Ми написали вертеп. Я грав Симона Петлюру. Спочатку це відбувалося на квартирі, потім на Театральній площі. Нині вже третій рік 7 січня влаштовуємо там виставу "Різдвяна феєрія".

Композиторка і співачка Наталія Май, 39 років, вірила в існування Діда Мороза до третього класу.

— У дитсадку була котиком. Потім ведмедиком. Згодом мені пошили костюм сніжинки, — пригадує. — У школі з баяном вела всі вечори. Новий рік — найулюбленіше свято. Завжди співала, танцювала та розповідала вірші.

Народилася Наталія Май у місті Свердловськ Луганської області. У 12 років із батьками переїхала на Полтавщину. У дитинстві зустрічала Новий рік із мамою та старшою сестрою.

У Май троє дітей. У лютому донькам Олесі та Станіславі буде 14 та 13 років відповідно. Вони співають із мамою на концертах. Ще має 20-річного сина Сергія, який навчається на третьому курсі Полтавського інституту економіки і права та заочно в юридичній академії. Раніше родина жила в райцентрі Велика Багачка, зараз — у селі Мачухи під Полтавою.

Нині в новорічні ночі Май працює.

— Дітей лишаю біля ялинки з бабусею, — знизує плечима співачка. — Є, звісно, шкільні вечори. Стеся на концерті була козою-дерезою двічі підряд. Леся трохи старша, її козою не одягаємо. Вона — то українська дівчина, то в бальному платті. Сергій часто грав джина, бо в нього східна зовнішність. Діти давно знають, що Діда Мороза немає. Але щоразу шукають від нього подарунків  під подушкою.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Май з баяном вела шкільні свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути