6 березня о 14.15 у першій у Полтаві броварні "Бір Хаус" по вул. Київське шосе технолог 32-річна Катерина Балаж готує пиво. У його складі тільки вода, солод, дріжджі та хміль. Напій без барвників, консервантів, нефільтрований, непастеризований та неосвітлений.
— Інгредієнти веземо з Німеччини, — говорить жінка.
У пивоварні готують світле, темне, червоне "Мюнхенське" та пшеничне. До свят — медове, додають гречаного меду.
— У темне пиво кладемо горілий солод, він дає колір. Напій пахне прокопченим і має присмак чорносливу, гіркуватий. Світле, навпаки, м'яке, легко п'ється. Червоне пиво з карамельного солоду, середнє між першими двома видами. Ще робимо пшеничне пиво, кислувате, схоже на ель.
Найчастіше чоловіки беруть світле пиво, жінки — темне. Майже не купують пшеничного, кажуть, має дивний присмак.
— Інколи люди змішують два види пива, — розповідає оператор пульта керування Костянтин Громико, 24 роки.
Напій живе в келиху 40 хв., у пляшці день-два.
Пиво варять із вівторка по п'ятницю. За раз готують 300 л, їх розбирають за тиждень.
— При напливі людей закінчується ще швидше, — додає Громико. — Тоді в продаж іде навіть молоде пиво, мутнувате, з присмаком дріжджів.
Коштує напій від 7 до 25 грн за келих.
Коментарі