четвер, 10 червня 2010 20:42

Почали мінятися товарами і послугами

У Полтаві на пл. Соборній, 15 відкрили відділення "Банку часу". Подібні установи є в багатьох країнах світу. Їхні клієнти безкоштовно обмінюються послугами і товарами.

Для реєстрації подають ксерокопії паспорта та ідентифікаційного коду, вказують, які послуги можуть надати іншим. При реєстрації кожному клієнту банк надає кредит у 500 балів. Один бал орієнтовно дорівнює 1 грн.

— Інколи люди не знають, що можуть зробити для інших. Насправді — багато, — говорить один з організаторів "Банку часу" в Полтаві, керівник Полтавської філії Суспільної служби України Ганна Кіященко, 55 років. — Наприклад, навчите когось гри на гітарі. За це отримаєте віртуальні бали. А на них можна замовити, щоб викосили траву біля двору, принесли продукти чи посиділи з котом, коли вас не буде вдома.

Найбільше пропонують продукти харчування

Щодня база "Банку часу" поновлюється, з"являються нові послуги і товари. Тепер найбільше пропонують продукти харчування. Переважно звертаються малозабезпечені родини чи люди з особливими потребами.

У Полтаві в "Банку часу" зареєструвалися близько сотні людей. Серед них — голова обласного осередку "Союзу організацій інвалідів" Сергій Чумак:

— Я займаюся із дітьми, хворими на церебральний параліч, із паралізованими людьми, що не ходили роками. Після занять деякі знову стають на ноги. Буває, що в рідні інваліда немає чим розплатитися. А через "Банк часу" зручно і мені, і їм.

Регіональні відділення "Банку часу" також відкрили в Києві, Харкові, Одесі, Чернігові, Чернівцях.

Зараз ви читаєте новину «Почали мінятися товарами і послугами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути