Ексклюзиви
вівторок, 14 червня 2011 00:30

На освідчення запрошують фотографа

Автор: фото: Олексій Виноградов
  Фотограф Юлія Губерна (праворуч) обговорює з полтавкою Анною майбутній образ. Дівчина хоче мати якісний знімок для соціальної мережі
Фотограф Юлія Губерна (праворуч) обговорює з полтавкою Анною майбутній образ. Дівчина хоче мати якісний знімок для соціальної мережі

— Свої фото на авах "Вконтакте" у дівчаток постійно бачу, — сміється  фотограф  з Полтави Юлія Губерна, 26 років. Вона має фотостудію. — Часто фотографуються вмисне для соціальних мереж, сайтів знайомств.

У студії біля стіни — стійка із сукнями та костюмами. На підлозі стоять скрині з речами та кілька пар взуття.

— У нас навіть сіно й солома є, клієнти привезли, — сміється Юлія. — Усе використовуємо для створення образу.

Найчастіше фотосесії замовляють жінки. Зараз мода на чорно-білі фотокартки. Популярні лав-сторі — знімки закоханих. Недавно з'явилася нова послуга — постановочна пропозиція. Фотограф їде з молодими людьми у пам'ятні для них місця, і там чоловік освідчується дівчині. Усе це знімають на фото.

— Цікаво експериментувати з образами, — каже Юлія. — Знімали учасниць конкурсу краси. Кожна мала два образи — королева краси з короною, другий — у стилі ретро. Одна з моделей зображувала дівчину, яка проводжає коханого на війну. Вона була у береті, пальті, з косою. За сюжетом, проводжає потяг і вже йде з перону, та раптом чує його голос та обертається. І в цей момент дівчина розплакалася, так прожила свою роль. У мене аж мурашки по шкірі пробігли.

Майстер каже, ретушують знімки мінімально.

— Клієнт мусить довіряти фотографу. Для цього з людиною дуже багато спілкуємося. Зйомки тривають від 2 годин, але це мінімальний час, а так і 5 годин, і 10.  Будь-яку людину фотограф може зробити красунею, при цьому вона знатиме, що на фото вона така ж, як і в житті, а не підмальована чи обрізана. Для цього використовуються різні ракурси зйомки.

Каже, іноді перед зйомкою доводиться і волосся фарбувати, і манікюр робити.

— Приходить дівчина, у неї коріння волосся відросло й виглядає негарно, а для якісної фотосесії модель має виглядати бездоганно, — розповідає стиліст-візажист Інна Губерна, 37 років. — То й викручуємося в цій ситуації: й волосся фарбуємо, і манікюр можемо зробити.

На стіні у студії висить фото дівчини, яка підперла рукою підборіддя й замислилася.

— Інколи до хитрощів удаємося, — говорить Юлія та показує на фото. — Сукня на моделі має величезний шлейф. Потрібно було зробити об'єм. То працівниці студії під плаття залізли і розмовляли між собою. Дівчину це до сліз смішило. Ледь спіймали ту секунду, коли вона спробувала зробити замислене обличчя. Фото вийшло бездоганне, особливо чоловікам подобається.

Якщо дівчата не мають грошей на зйомку, іноді користуються послугами шлюбних агенцій. Там вони заповнюють анкету, потім їм оплачують фотосесію, а знімки розміщують на сайтах знайомств.

— Знайомі дівчата шукали собі женихів через агентство, — розповідає полтавка 29-річна Наталія. — Я з ними пішла за компанію. У мене є чоловік, донька. Мала дві фотосесії. Одну, в спідній білизні, не втрималася та показала чоловікові. Йому сподобалося. Фотокартки виставили на сайті знайомств. Кілька іноземців гроші прислали на подарунок для мене.

Фотографи кажуть, популярні фотосесії дітей. Починають знімати малюків із тримісячного віку.

— Часто приходять батьки, а малі без настрою, хникають, доводиться шукати підхід, — ділиться полтавська фотограф Тетяна Нестеренко, 31 рік. — Комусь покажеш намисто — і дитина ожила, хтось відразу западає на ракушки. У мене цього добра чимало.

За студійну зйомку фотографи радять домовлятися хоча б за тиждень. У студію варто йти з чистою шкірою, волоссям, бажано без макіяжу. Чи слід брати одяг — обговорюють індивідуально. Є фотостудії з костюмерними. Диск з обробленими знімками віддають за тиждень. Клієнт сам друкує фото, які сподобалися. Деякі фотографи монтують із фотокадрів слайд-шоу з музикою.

200

Стільки гривень у середньому бере професійний фотограф за годину роботи. Портфоліо обійдеться від 800 до 1,5 тис. грн, дитяча зйомка — 100 грн за годину. У вартість входять послуги візажиста, стиліста та перукаря.

Зараз ви читаєте новину «На освідчення запрошують фотографа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути