четвер, 21 травня 2009 18:37

На кобзарському святі кататимуть верхи

Автор: фото: Валентина Iщенко
  Торік на кобзарському святі у Великій Багачці був губернатор Полтавщини Валерій Асадчев. У містечку майстрів він придбав глиняну скарбничку-кота, миску для вареників та ляльку-мотанку
Торік на кобзарському святі у Великій Багачці був губернатор Полтавщини Валерій Асадчев. У містечку майстрів він придбав глиняну скарбничку-кота, миску для вареників та ляльку-мотанку

31 травня в парку відпочинку неподалік центрального стадіону "Колос" в райцентрі Велика Багачка відбудеться щорічне обласне свято кобзарського мистецтва "Взяв би я бандуру".

На святі місцеві народні майстри покажуть свої роботи. Буде виставка робіт учнів селищної художньої школи. Виступатимуть фольклорні колективи.

— Для нашої родини те свято — гарна розвага, — розповідає полтавець 45-річний Олег Івченко. — Щороку туди їздимо. Там і на конях можна покататися, й шашликів добрих поїсти.

Цього року для гостей заходу пропонуватимуть прогулянки верхи. Влаштують козацькі розваги, спортивні змагання. На ставку в центрі селища можна буде покататися на човнах.

У святковому концерті візьмуть участь капели бандуристів Полтавського музичного училища імені Лисенка та зі Львова, творчі колективи Гадяцького училища культури ім. Котляревського, бандуристи з Києва, аматорські народні колективи району.

Бажаючих пригощатимуть козацькою кашею.


Велика Багачка, парк відпочинку неподалік стадіону "Колос", 31 травня, початок свята о 9.00, вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «На кобзарському святі кататимуть верхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути