понеділок, 11 червня 2012 07:15

На дитячому майданчику будують багатоповерхівку

Мешканці 5-поверхівки по вул. Фрунзе, 139 у Полтаві зібрали 170 підписів проти зведення будинку поряд із їхнім. Люди кажуть, "Полтаватрансбуд" споруджує 9-поверхівку незаконно.

— Ніяких дозвільних документів не бачили, — розповідає мешканка 5-поверхівки 44-річна Валентина Рустамова. — Хочуть поставити висотку за 25 метрів від нашого дому на дитячому майданчику. Якщо копатимуть фундамент, наш дім розвалиться. На ньому три величезні тріщини, бо стоїть на ґрунтах-плавунах.

Неподалік розташовані будинки приватного сектору за адресами вул. Фрунзе 133, 133а, 133б, 135. Їх планують знести.

— Спочатку хотіли зводити новий будинок за 2 метри від нашого. Зараз міська влада дала дозвіл "Полтаватрансбуду" взагалі прибрати наші оселі. Але в жителів не питали згоди, — говорить тутешня Валентина Щетньова, 39 років.

У міській раді пояснюють, дозвіл на забудову дали в березні. Замість старих будинків"Полтаватрансбуд" даватиме жителям приватного сектору нові квартири.

— Усе законно, маємо право будувати, міська влада прийняла таке рішення, — каже директор "Полтаватрансбуду" 71-річний Олексій Ландар. — Зараз оформляємо документи по землевпорядкуванню. Потім говоритимемо з мешканцями. Часто даємо квартири набагато більші за площею, ніж їхні будинки.

В управлінні капітального будівництва Полтавської міської ради стверджують, 5-поверхівку ремонтуватимуть.

—  Будинок не впаде, бо проводитимуть спеціальні заходи: укріплять фундамент та ґрунт біля нього, — розказує Петро Очкань, перший заступник начальника управління.

Зараз ви читаєте новину «На дитячому майданчику будують багатоповерхівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути