Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2012 05:00

На будинки з гори кидають пляшки

Автор: фото: Анна Лакиза
  Полтавка Любов Олексіївна показує забиті сіткою вікна власного будинку. Каже, доки її не поставили, вікна постійно били пляшками та камінням, яке летіло з гори від Білої альтанки
Полтавка Любов Олексіївна показує забиті сіткою вікна власного будинку. Каже, доки її не поставили, вікна постійно били пляшками та камінням, яке летіло з гори від Білої альтанки

Мешканці будинків на Івановій горі у Полтаві щодня прибирають зі своїх дворів сміття, яке полтавці скидають з Білої альтанки, з висоти 5 м. Кажуть, найбільше летить скляних пляшок. Від того пошкоджуються дахи.

26 жовтня полтавка 58-річна Любов Олексіївна показує дах свого будинку на вулиці Картинна, 4. Він вкритий гумовими килимами.

— Колись пішла надвір у туалет. Бах — хтось кинув із гори пляшку з-під шампанського, пролетіла прямо перед обличчям. Добре, хоч не попала, тут би й лягла, — відхиляє гуму з покрівлі. Під нею іржаві листи металу. — Молодьож грається. Попадають із гори пляшками в димохід. Надоїло міняти метал та шифер. Цією осінню постелили гуму. Наче дірок поменшало. Але в спеку вона випаровується, аж важко дихати. Кущі та дерева біля хати служать огорожею, хоч трохи захищають.

Любов Олексіївна говорить, окрім пляшок у двір долітають каміння та сніжки.

— Як вихідні, то хоч рятуй кричи. На альтанці весілля справляють, різні масові гуляння. Сніжками постійно вибивають скло у вікні. Поставили з чоловіком решітку. Крєпка, нічого її не пробиває, — показує на віконну металеву сітку. — Сусіди взагалі металевим парканом загородилися. У дворі чотири хати, дітей багато, часто на вулиці стоять коляски. Не дай Бог покалічити. Хуліганам роблю зауваження, тільки улибаються й тікають. Дехто із сусідів натягнув над двором сітку, бо ніякого спасу немає.

У міліції кажуть, на альтанці для охорони стоять відеокамери.

— По них вичислюємо хуліганів, — говорить Роман Гришин із Полтавської обласної міліції. — Крім того, щодня чергує патруль. Ходять частіше, ніж іншими вулицями. Бо Біла альтанка — місце масового скупчення людей.

Зараз ви читаєте новину «На будинки з гори кидають пляшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути