четвер, 17 березня 2011 17:51

Мер домовлявся з Москвою щодо торгівлі

Полтавський міський голова 42-річний Олександр Мамай, губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко та його заступник 50-річний Володимир Замикула їздили до Москви. Там зустрілися з губернатором Московської області Борисом Громовим і членами уряду краю. Пробули цілий день із 6.00 до 21.00. На квитки витратили 1,5 тис. грн на людину.

— Москва прийняла нас добре, — розповідає Олександр Мамай. — Зустріли в аеропорту. Відвели на екскурсію у храм Христа Спасителя.

Під час зустрічі підписали угоду про співпрацю в галузях енергозбереження, переробки сільгосппродукції, культури. За нею, Полтавщина продаватиме Росії кукурудзу, сою, м'ясні та молочні вироби. Кукурудзу та сою почали експортувати. Але незрозуміло, що Москва продасть Полтаві.

— Полтавщина виробляє 20 відсотків продуктів України, — говорить Володимир Замикула. — Тому головним завданням було домовитися про те, щоби пожвавити торгівлю із Московською областю. Зробили перші кроки у співпраці з московськими ринками, встановленні бізнес-зв'язків. Маємо "дорожню карту". За нею російські компанії продадуть нам технології, обладнання для енергозбереження та агропромислового комплексу. Ми не укладали договору, що нам продадуть: гвіздок чи молоток. Про конкретне обладнання будуть говорити бізнесмени, коли домовлятимуться про купівлю.

Зараз ви читаєте новину «Мер домовлявся з Москвою щодо торгівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути