четвер, 07 травня 2009 19:17

Луценко — за обрання президента в парламенті

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що дострокових парламентських виборів цього року не буде, й ратує за обрання президента у Верховній Раді. Про це лідер "Народної самооборони" повідомив у одному зі своїх останніх інтерв"ю.

— Я не проти всенародного обрання президента, але нинішня політична ситуація і використання найбрудніших методів боротьби з опонентами можуть призвести до фактичного блокування всієї системи влади, — застерігає міністр.

Особливо хвилюють Луценка події, що сталися в Тернополі під час виборів до обласної ради. На його думку, саме там певні політичні сили застосували увесь доступний "арсенал засобів, фальсифікації, рішення судів, щоб забезпечити необхідний результат виборів". Луценко припускає, що такий сценарій може повторитися й під час усенародного обрання президента.

— Тому мені здається, що єдиним виходом із ситуації, яка склалася, може стати перенесення президентських виборів у парламент, — розмірковує політик. — Можливо, в такому варіанті значно менше формальної демократії, але більше гарантій і, відповідно, спокою в країні, яку охопила криза.

В Україні можливим є "тривладдя"

В іншому разі, за словами Луценка, в Україні можливим є "тривладдя", коли під час президентських виборів ми одержимо не одного президента, а трьох.

 — Першого, який виграє у судах, другого — за рішенням ЦВК, а третій оголосить, що вибори не відбулися, — прогнозує лідер "Народної самооборони". — Тоді ці три портрети мені доведеться повісити в своєму кабінеті, і я не знатиму, що робити.

Глава МВС закликає шукати компроміси, оскільки, за його словами, політичні лідери дедалі частіше поводять себе, "як у бані: всі ходять із тазиками, прикриваючи ними зад, але митися бояться".

Зараз ви читаєте новину «Луценко — за обрання президента в парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути