Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2011 07:30

Козельщинська ікона Божої Матері допомагає створити сім'ю

Запитайте себе: а чи багато я знаю про Україну і своє місто зокрема? Для того, щоб кожен із нас міг краще пізнати батьківщину та поділитися своєю любов'ю до неї, "Київстар" створив масштабний інтернет-портал iloveukraine.com.ua, де українці виставляють фотографії красивих і цікавих місць країни. Сайт допомагає розказати про Україну всьому світу. Про пам'ятники з тисячолітньою історією, дивовижну природу, незвідані місця. Про країну, яку ми любимо.

Кожен із нас може зареєструватися на інтернет-порталі й показати фотографії визначних місць рідного краю. Це полегшить організацію відпусток і вихідних. Також стане в пригоді іноземним гостям, котрі приїдуть до нас наступного року на чемпіонат Європи з футболу.

У рубриці "Поділися любов'ю до України" ми розповідаємо про незвичайні місця Полтавщини. Пропонуємо трійку чудотворних образів, що є в області. Дві ікони чудодійними визнав Священний синод, лик Миколая Чудотворного з Успенського собору в Гадячі таким називають люди.

Горбанівська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці.

Її вважають заступницею Полтавщини. За переказами, ікону знайшов козак Горбань у ХVІІІ ст. на околиці Полтави. Косив траву, лезо вдарилася об щось тверде і переломилося. Коли нахилився, побачив лик Богоматері. Із правого ока стікала сльоза. Сліди від удару і сльози видно й досі. На пожертви вірян 1818 року побудували кам'яний храм на честь Горбанівської ікони Божої Матері. Згодом неподалік з'явилося цілюще джерело. Тепер ікона — у Макарівському кафедральному соборі у Полтаві.

Козельщинська ікона Божої матері.

Розміщена в Козельщинському монастирі Різдва Богородиці. У ХІХ ст. вона належала родині графів Капністів. У їхньої доньки Марії виявили недугу суглобів і хребта. Лікарі були безсилі. Перед операцією дівчина протерла рушником ризу на іконі й помолилася Божій Матері. За кілька днів відчула силу в руках і ногах, почала ходити. Відтоді образ зцілив багатьох людей. Кажуть, допомагає самотнім створити сім'ю. За традицією, потрібно протерти образ ватою чи невеликим рушником, помолитися йому.

Ікона святого Миколая.

Зберігається в Успенському соборі в Гадячі. Її вишила місцева акушерка Анізія Кисіль звичайними нитками. Коли міняли скло на образі, побачили сіро-чорний негатив ікони. Відбиток Кисілі лишили собі, а ікону віднесли у собор. Через якийсь час образ переносили з одного місця на інше. Раптом скло на ньому тріснуло. Коли шматки вийняли, побачили новий негатив. Зображення проявлялося ще двічі. Священики називають образ чудотворним. Він допомагає лікувати недуги. Від тяжкої пневмонії зцілився 1,5-річний хлопчик.

Розкажімо і покажімо одне одному, скільки гарних місць є у нашому краї, поділімося фотографіями, враженнями, відкриймо дивовижну, таємничу і прекрасну Україну. Заходьте на сайт iloveukraine.com.ua, знаходьте цікаві маршрути для себе та даруйте свої відкриття іншим. Поділіться любов'ю до України!

Зараз ви читаєте новину «Козельщинська ікона Божої Матері допомагає створити сім'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути