понеділок, 27 травня 2013 07:45

"З репертуару викинемо чотири вистави"

Автор: фото: Олексій Виноградов
  Олексій Андрієнко: ”Конфлікт був не між мною і Коломійцевим, а між ним і більшою частиною акторів, які відмовилися з ним співробітничати”
Олексій Андрієнко: ”Конфлікт був не між мною і Коломійцевим, а між ним і більшою частиною акторів, які відмовилися з ним співробітничати”

Половина вистав зникли з репертуару Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Гоголя після звільнення режисера Олексія Коломійцева. Показують тільки класику, перестали ставити мюзикли "Легенда про Тараса" про Тараса Бульбу й "Бог є любов" про життя Едіт Піаф. Директор закладу 55-річний Олексій Андрієнко говорить, приберуть майже всі вистави, які розробляв Коломійцев.

— Я з опаскою ставлюся до модерних спектаклів. Вистава повинна бути музичною, великою. Тому повертаємося до класики, це рушійна сила полтавського театру. Основна маса п'єс будуть класичними, й раз у місяць або сезон ставитимемо щось сучасне. Точно з репертуару викинем чотири вистави. Це "Пригоди пана Мюнхгаузена", яка вийшла занадто дорослою для дітей і дитячою для дорослих, і підготовлені до прем'єри постмодерні п'єси "Антиформалістичний райок", "Фемінізм по-українськи", "Поступися місцем завтрашньому дню". Але залишимо такі шедеври, як "Бог є любов", "Легенда про Тараса" та "Шинель".

У конфлікті між вами і Коломійцевим актор та режисер Богдан Чернявський став на його бік. Він залишився в театрі?

— Покарань до нього не застосували, бо він захищав власну точку зору, зараз працює, як і доти. Але конфлікт був не між мною та Коломійцевим, а між ним і більшою частиною акторів, які відмовилися з ним співробітничати.

Знайшли заміну режисерові?

— Так, запросили київського режисера Юрія Кочевенка. Досвідчений фахівець, працював у театрі Івана Франка. У нас він ставив "Енеїду" Івана Котляревського, "Назара Стодолю" Тараса Шевченка й "Тев'є-Тевель" за п'єсою Григорія Горіна, яка є шедевром театру й щоразу збирає повний зал.

Які спектаклі поповнять репертуар?

— Недавно відбулася прем'єра "За двома зайцями". Поновили п'єсу "Сватання на Гончарівці". Десь наприкінці червня покажемо нову музичну комедію "Сорочинський ярмарок". Також ведемо переговори з режисеркою Цицино Кобіашвілі, яка працює в Грузинському театрі Марджанішвілі, щоби поставити комедію-водевіль "Ханума". До кінця театрального сезону плануємо поставити драматичну п'єсу "Гайдамаки" або "Наймичку" за творами Тараса Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «"З репертуару викинемо чотири вистави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути