четвер, 18 вересня 2008 20:30

Із колонії втекли два зеки

9 вересня о сьомій ранку двоє засуджених втекли з виправної колонії N9, що в селі Кустолово-Суходілка Машівського району. Одному чоловікові 24, другому 20 років. Відбували покарання за викрадення автомобілів.

Охорона одразу дізналася про втечу. До райцентру переслідували чоловіків. Один із них побіг до річки, другий сховався у підвалі багатоквартирного будинку в Машівці по вул. Жовтневій, 7.

— Пожильці спускали консервацію в підвал, і жінка наступила на сонного хлопця, — розповідає жителька будинку Надія Бойко. — Подумала, що він п"яний. А в нас цілий день міліція та охорона з колонії утікачів шукали.

Син Надії Бойко Олександр зателефонував до міліції. Утікача замкнули в підвалі.

До приїзду міліції хлопець вибив дощану перегородку між підвалами першого та другого під"їздів. Сховався у глибоку нішу.

— Я так просила міліціонерів — хоч не бийте його, молодесенький же ж, — каже Бойко. — Спустилася вниз, а він і в моєму підвалі двері вибив. От паразит.

За словами заступника начальника виховної колонії N9 Євгена Сліпця, другий засуджений дістався до Полтави. З автовокзалу доїхав до Кременчука, звідти — потягом до Хорола. Працівники установи відпрацьовували адреси родичів, вийшли на товариша засудженого. Зустріли утікача в Хоролі у під"їзді гуртожитку. Нині тривають слідчі дії.

Втеча з місць позбавлення волі групою осіб за попередньою змовою карається позбавленням волі від 5 до 8 років.

У колонії N9 відбувають покарання за незначні злочини. Ув"язнені працюють на фермах, полях. Щогодини ці об"єкти об"їжджають наглядачі з гумовими палицями й газовими балончиками.

Зараз ви читаєте новину «Із колонії втекли два зеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути