четвер, 23 вересня 2010 17:56

Ідемо до тих, хто прагне зробити життя в Україні якісним

Автор: фото надане Єдиним Центром
  Лідер Єдиного Центру Віктор Балога: ”Ми — молода, амбіційна партія. Вільні від зобов’язань перед минулою і теперішньою владою. Не беремо грошей в олігархів, за нами немає шлейфу корупції та зловживань”
Лідер Єдиного Центру Віктор Балога: ”Ми — молода, амбіційна партія. Вільні від зобов’язань перед минулою і теперішньою владою. Не беремо грошей в олігархів, за нами немає шлейфу корупції та зловживань”

Старт нового політичного сезону, що традиційно припадає на осінь, цього року має одну, але надзвичайно важливу особливість. Він збігся з початком виборів до місцевих органів влади, що в наступні п"ять років визначатимуть умови, в яких житиме кожен із нас. Тому до 31 жовтня немає жодного сенсу дивитися репортажі з Верховної Ради, бо головні політичні новини тепер народжуються в селах, райцентрах і містах по всій країні.

Поки що хорошого в тих новинах мало. Спільним є однаково сильне бажання одних будь-що втриматися при владі, а їхніх суперників — будь-що цю владу здобути. І ті, й інші знову щедро сиплять обіцянками. Причому ті, кого обрали на минулих виборах, не поспішають звітувати про зроблене. Ті ж, хто претендують на владу, переважно обіцяють зробити щасливими всіх і одразу.

У заявах багато політики. У програмах мало реальних ініціатив. Життєві інтереси громад загубилися в обтічних фразах. Ніхто не готовий особисто брати відповідальність за втілення власних декларацій. Конфлікт і суперечки підмінили конкретику пропозицій. На запитання "чому йдете у владу?" рідко коли почуєш чітку відповідь.

Таку відповідь має Єдиний Центр. Наша партія йде у владу, щоб зробити життя в нашій країні якісним. Переконані, що з людьми, з громадами можемо змінити Україну на краще.


Ми пропонуємо виборцям програму "Якісна Україна". Це — продуманий, цілісний і перспективний план перетворень у кожному селі, районі, місті. Ці зміни, які здатна провести місцева влада, крок за кроком робитимуть нашу країну зручним і безпечним середовищем для життя.

За останні 10 днів лідери Єдиного Центру об"їхали 15 областей. Скрізь нас запитували, чи може бути наша країна якісною і що означає таке словосполучення. "Ніби незвично: "Україна" і "якість", — казали нам люди. Ми відповідаємо, що якісну країну не лише можна зробити — її треба зробити. Для цього наша політична сила визначила шість пріоритетів. Не більше не менше, бо ми не підганяли їх під красиву круглу цифру.

Ми прагнемо зробити так, щоб зменшити залежність людей від дій влади. Це означає, що влада працюватиме, не втручаючись і не обмежуючи життя та діяльність людини, якщо цього не вимагає закон. Ми прийматимемо такі рішення, які будуть не утискати, а розвивати громади, не сковувати їхні ініціативи, а заохочувати їх до самоврядування. Тоді вони будуть вільні від свавілля і самодурства місцевого начальства.

Нашим завданням у владі буде втілення проектів із побудови та розвитку інфраструктури. Це спорудження і ремонт доріг, мостів, транспортних розв"язок, пішохідних переходів, пандусів. Почнемо з першорядних об"єктів, дамо роботу місцевим безробітним, залучимо іноземні інвестиції, застосуємо сучасні технології. Треба дати перший поштовх — далі піде!

Надважливим завданням вважаємо енергозбереження та розвиток альтернативної енергії

Наступний пріоритет — це безпечне довкілля: чисті повітря і вода, не завалені  сміттям двори та лісосмуги. Ми будемо добиватися заборони скидання виробничих і каналізаційних стоків у водойми. Наполягатимемо, щоб на промислових підприємствах встановили очисне обладнання. Створимо належні умови для будівництва заводів із переробки й утилізації побутових відходів, використавши досвід Європи. Будемо застосовувати жорсткі санкції за порушення природоохоронного законодавства. Винятків не буде ні для автомийки, яка зливає воду з хімреактивами в найближчий струмок, ні для металургійного гіганта, що вкриває бурим пилом ціле місто.

В Єдиного Центру є конкретні пропозиції в галузі медицини. Зокрема, слід  впроваджувати медичне страхування, що дозволить покривати принаймні частину витрат на лікування та послуги поліклінік. Ще однією метою є введення стандартів медичних послуг, які мають поліпшити якість медичного обслуговування.

Надважливим завданням вважаємо енергозбереження та розвиток альтернативної енергії.

Ми хочемо, щоб у дитсадках, школах і лікарнях встановили автономне опалення. Будемо ініціювати будівництво на міських звалищах міні-заводів, які даватимуть тепло й електрику.

Єдиний Центр у владі захищатиме кожного громадянина від посягань на особу, життя, здоров"я і майно. Міліція охоронятиме спокій громади, а не боротиметься з абстрактною злочинністю. Однак і місцева влада дбатиме про своїх правоохоронців.


Усе це — лише контури нашої програми. Із нею ми звертаємося до виборців, до всіх тих, хто хоче жити в якісній Україні й щодня робити її такою.

Єдиний Центр — молода, амбіційна партія. Ми вільні від зобов"язань перед минулою і теперішньою владою. Не беремо грошей в олігархів, за нами немає шлейфу корупції та зловживань.

Наші погляди і плани звернуті в майбутнє своєї країни. "Якісна Україна" — це програма творення, спрямована на кожну людину, однаково потрібна для Заходу і Сходу, Півночі та Криму. Ми чесно звертаємося з нею до всіх небайдужих і просимо їхньої підтримки. Адже наша справа важлива всій країні. Якісній Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ідемо до тих, хто прагне зробити життя в Україні якісним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути