четвер, 18 лютого 2010 20:41

Хочуть відродити Веселоподільський цукрозавод

Аби відродити Веселоподільський цукровий завод на околиці Семенівки, із місцевими сільгоспвиробниками вже уклали близько 2 тис. договорів на вирощування цукрових буряків. Близько 600 працівників на сьогодні безробітні. Через брак сировини підприємство торік не змогло запустити цехи.

— Зараз власником заводу є фірма "Астарта-Київ". А до неї змінилося троє чи четверо власників підприємства, — розповідає Семенівський селищний голова Людмила Милашевич. — Перші власники пообіцяли людям розрахунок за буряк, та не заплатили. Другі — також обманули. Тому в місцевих і відпало бажання сіяти буряк. Сировини для заводу не стало. Працювати на привізній було затратно. Виробництво через це зупинилося.

Через те, що завод не працює, близько 700 тис. грн недоотримав місцевий бюджет.

— Для Семенівки це єдине промислове підприємство, що працювало, — бідкається Людмила Милашевеч. — Люди змушені шукати роботу в сусідньому Глобиному.

Місцеві жителі переказують, свого часу обладнання на підприємстві демонтували та вивезли в іншу область. Проте селищний голова спростовує ці чутки. Каже, що за інформацією керівництва заводу, найважливіші технологічні вузли збережені.

Зараз ви читаєте новину «Хочуть відродити Веселоподільський цукрозавод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути