Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 19:04

Фото "Я люблю тебя, крошка" перемогло на конкурсі любительських робіт

14 жовтня в Миргородському краєзнавчому музеї відкрили фотовиставку робіт місцевих фотографів. Місяць тому в райцентрі оголосили міський фотоконкурс любительських робіт — "Життя — у фотографії, фотографія — у житті".

Гран-прі присудили миргородцеві Євгенові Носко, 32 роки. Він отримав премію 150 грн, грамоту та фотоальбом. Чоловік зняв стіну на якій балончиком було написано "Я люблю тебя, крошка". Коли він фотографував, у кадр потрапила літня жінка, яка проходила повз.

— Узагалі не вибираю якісь певні сюжети. Серце тенькнуло — відразу знімаю, — ділиться Євген. — Усюди ношу з собою фотоапарат. Раніше фотографував "мильницями". Недавно купив "Кенон". Серйозно займаюся фотографією останні дев"ять місяців.

Євген подав на конкурс ще три свої роботи. Одна з них зайняла третє місце.

У фотоконкурсі взяв участь 21 миргородець від 13 до 60 років. Подали 150 робіт. Їх оцінювали за змістом сюжету, художньою довершеністю та за сприйняттям автором фотокомпозиції.

За жанрами роботи поділили на три групи: сюжетний знімок, фотопейзаж, фотопортрет. Окремо розглядали фотознімки на тематику "Квіти".

Для фотокарток 15-річної Євгенії Пирогової вигадали спеціальну номінацію — "За оригінальність зйомки". Дівчина фотографує природу. Журі оцінило її найвдаліші фото, на яких небо в хмарах, квіти в росі, краєвид біля річки. Професійні фотографи відзначили, Євгенія добре відчуває перспективу, вміє побачити цікаві деталі. У своїй номінації Пирогова отримала 300 грн премії від депутата міської ради Валентини Туренко. Також переможниці вручили фотоальбом, грамоту та фотороботу "Зимовий пейзаж" професійного фотографа Володимира Балацького.

У жанрі "Фотопейзаж" за роботу "Вечоріє" перемогу здобув Віталій Ковальчук. У "Фотопортреті" переможцем визнали Максима Вовка, у жанрі "Квіти" — Романа Приходька.

За перші місця учасникам дали по 100 грн, за другі-треті — по 50.

Кошти для організації фотоконкурсу й нагородження переможців надали підприємці.

Роман Коба отримає за фото 5 тисяч гривень

У понеділок за підсумками голосування на інтернет-сайті Полтавської міської ради у фотоконкурсі "Мій улюблений куточок Полтави" перше місце отримав полтавець 34-річний Роман Коба. За його роботу "Усі шляхи до Полтави" проголосувало 982 відвідувачі сторінки. За перемогу чоловік отримає 5 тис. грн.

Друге місце з різницею в п"ять голосів посіла Ірина Пилипенко, їй дадуть 3 тис. грн. Сергій Пустовіт за третє місце отримає 2 тис. грн, за його роботу проголосувало 963 особи.

У конкурсі взяла участь 91 особа.

— Фото зробив із переходу над рельсами на Південному залізничному вокзалі навесні 2006 року, — розповідає Роман Коба. Чоловік працює оператором на телеканалі ІРТ. — Дуже люблю подорожувати, тому часто буваю на вокзалах. Незадовго до того я купив новий фотоапарат "Соні" і багато фотографував.

Професійно Роман займається фотографією 6 років. Роботи демонстрував на виставці непрофесійних фотографів у бібліотеці Котляревського.

— Знімаю тоді, коли хочеться сказати "Мить зупинись!" — говорить переможець. — Подобається знімати рок- та етнофестивалі й концерти. Люблю репортажні фото. На виграні гроші куплю або комп"ютер, або новий дзеркальний фотоапарат.

Юлія МІХНО

Зараз ви читаєте новину «Фото "Я люблю тебя, крошка" перемогло на конкурсі любительських робіт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути