Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2009 17:07

Фірташ і Хорошковський розкручують Яценюка

Нещодавні кадрові призначення президента мають усі ознаки стилю управління в країнах третього світу, пише столична англомовна газета Kyiv Post.

"Бананова республіка" — лише так, на думку видання, можна охарактеризувати державу, в якій президент призначає бізнесмена-мільярдера заступником голови секретної служби країни. "І цей мільярдер очолює відповідальне розслідування, підтримуючи іншого мільярдера, який є його бізнес-партнером", — зазначає газета, маючи на увазі Валерія Хорошковського і співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа.

Kyiv Post підсумовує, що така кадрова поведінка Віктора Ющенка підтверджує точку зору Юлії Тимошенко про те, що президент лобіює інтереси "РосУкрЕнерго" — "фальшивого, сумнівного й безглуздого посередника у прибутковій українсько-російській газовій торгівлі".

Окрім того, багато експертів наголошують на тому, що Фірташ і Хорошковський нині активно сприяють Арсенієві Яценюку в його політичній кар"єрі. Фірташа називають одним із головних спонсорів екс-голови Верховної Ради, а Хорошковського — основним медіа-спонсором молодого політика. Йому постійно підіграє телеканал "Інтер", що належить заступнику голови Служби безпеки України.

Оглядачі також дедалі більше схиляються до думки, що Арсенія Яценюка "розкручують" як наступника чинного глави держави. "Якщо ви хочете ще п"ять років правління Ющенка, тоді голосуйте за Яценюка", — заявив у коментарі Kyiv Post політичний експерт Тарас Кузьо. На його думку, Яценюк лише імітуватиме проведення реформ.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ і Хорошковський розкручують Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути