четвер, 27 січня 2011 18:00

Фермер виділив 200 тисяч на ремонт будинку культури

У селі Скибівщина Великобагачанського району відбудовують будинок культури. Фінансує ремонтні роботи місцевий фермер Володимир Чишко.

Нещодавно у будівлі встановили пластикові вікна, замінили двері, відремонтували дах, налагодили систему опалення. У роботи Чишко вклав 200 тис. грн.

— Він хоче відродити село, — розповідає Світлана Джурка з Кротівщинської сільської ради, до складу якої входить Скибівщина. — Будинок культури у жахливому стані. Стеля падає, підлога не годиться. Серед цієї розрухи інколи репетирує місцевий народний колектив "Надвечір'я".

Сільська громада вирішила передати будівлю Чишку за умови, що той її відремонтує. Доки тривають роботи, скибівщани їздять на свята до Кротівщини. Тамтешній БК працює.

У відділі культури Великобагачанської райдержадміністрації кажуть, для завершення ремонту потрібно щонайменше ще 200 тис. грн. Державних коштів вистачить лише на побілку стін.

— Нам самим на будинок культури треба мільйон гривень, — говорить Андрій Филипась із Великобагачанської райдержадміністрації. — Так це у Багачці, а то Скибівщина, де всього 60 хат. Гарно, що там меценат є. За державні кошти в Миргороді будинок культури вже шість років зводять.

Ремонт планують завершити в 2012 року, коли відзначатимуть 100-річчя села.

Зараз ви читаєте новину «Фермер виділив 200 тисяч на ремонт будинку культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути