Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2008 18:03

Фальшиві гроші друкують на струминних принтерах

44 підробних банкноти на суму 3075 грн вилучило управління Нацбанку в Полтавській області з початку року.

— Із них 43 зроблені на струминному принтері. Вони не дуже гарної якості, — розповідає Сергій Лисенко, 27 років, із відділу готівкового обігу управління НБУ. — А одна перероблена. Розклеїли банкноту навпіл. Половинку наклеювали на фальшиві банкноти. Із однієї купюри робили дві.

Із сумнівною банкнотою можна звернутися до будь-якого банку. Там видадуть довідку про вилучення купюри та надішлють її до управління Нацбанку. За дев"ять днів роблять експертизу. Якщо банкноту визнають придатною, людині повертають гроші. В іншому випадку компенсації не буде.

Частина підробних грошей вилучається міліцією і не проходить через Нацбанк. Відділ Державної служби боротьби з економічною злочинністю полтавської міліції вилучив цього року 28 фальшивих купюр американських доларів, сім — російських рублів номіналом по 1000 і 28 підробних гривневих банкнот.

— Найбільше виявляємо 50-, 100-гривневих і 100-доларових несправжніх купюр, — каже старший оперуповноважений відділу Сергій Бловацький, 28 років. — Отримуючи готівку, потрібно звертати увагу на наявність захисної стрічки та водяних знаків, колір купюри і якість паперу. Якщо вона викликає сумніви, треба повідомити про це за телефоном 02, (05322) 7 25 55, 7 91 87 або звернутися до найближчого відділення міліції.

Зараз ви читаєте новину «Фальшиві гроші друкують на струминних принтерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути