Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2009 17:37

Щотижня безробітні мають ходити в центр зайнятості

У Миргородському центрі зайнятості найбільш затребувані вакансії страхових агентів, лікарів дільничних сільських лікарень, вантажників, контрактників для місцевої військової частини.

Біля відділу сприяння працевлаштуванню сидять четверо. Дві жінки в руках тримають трудові книжки і талони на прийом. Вони мають статус безробітних.

— Раніше раз у місяць запрошували на семінар. А тепер іноді двічі на тиждень призначають. Нового нічого не дають, відбувайлівка, — хитає головою 49-річна Наталія, прізвища не називає. — Двічі на тиждень поставили семінар. Ще й грозять: не будете на семінарі — позбавимо статусу безробітної. І як виживати? Роботи немає, субсидії без статусу не дадуть, а в мене двоє дітей.

— Та це спеціально мордують людей, щоб знімалися з обліку. А потім у Києві рапортують: а в нас безробітних меншає. Де та економіка в трясті розвивається? — встряє в розмову інша жінка. — Підприємства стоять. Зарплати не збільшують. А ціни ростуть щодня.

Заступник директора центру зайнятості 38-річна Ірина Соломаха заперечує, що є вказівка завдяки семінарам змусити зніматися з обліку  безробітних:

На одне вакантне місце претендує 14 безробітних

— Щоб двічі на тиждень призначали семінари — це рідкість. Законодавство передбачає семінари для тих, що мають статус безробітних, не рідше одного разу на місяць. Скільки проводити семінарів — центр зайнятості визначає сам. Подібна практика існує вже близько двох місяців. Вакансії змінюються кожен день, безробітні повинні про них знати, щоб могли працевлаштуватися.

В області 32 тис. офіційно зареєстрованих безробітних. Це 3,6% від усього працездатного населення Полтавщини. На початку року без роботи були 42,3 тис. людей. На одне вакантне місце торік у грудні претендувало 16 безробітних, нині — 14.

Зараз ви читаєте новину «Щотижня безробітні мають ходити в центр зайнятості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути