середа, 05 березня 2008 18:23

Євдокії Химич та Парасковії Бойко виповнилося по 100 років

1 березня відсвяткували 100-річні ювілеї дві жительки Пирятинського району.

Євдокія Химич, 100 років, мешкає в райцентрі з доньками Любою та Ольгою. Її син помер. Із народження Євдокія Панасівна жила в селі Клепачі Хорольського району. Змалечку  працювала в колгоспі. Мала гарний голос, співала в церковному хорі. Закінчила лише два класи школи. Але вона добре пише, читає, знає напам"ять багато віршів.

По материній лінії Євдокії Панасівни було багато довгожителів. Мала десятеро братів і сестру, які також довго мали довгий вік. Мати Марія Іванівна не дожила до свого 100-річчя два місяці.

Ювілярка має дев"ятеро онуків, 14 правнуків і шість праправнуків.

У цей же день 31 рік відзначила онука Євдокії Химич Ніна. Її син-другокласник Сашко прийшов привітати прабабусю із однокласниками, їхніми батьками та вчителькою. Того ж дня 100-річний ювілей відсвяткувала Парасковія Бойко з Дейманівки Пирятинського району. Вона працювала в колгоспі 40 років. Із чоловіком Юхимом Івановичем виховали четверо дітей, із яких залишилося двоє — Катерина та Іван.

Більшу частину життя Парасковія Андріївна прожила в сусідньому бригадному селі Шкурати. Лише коли їй виповнилося 90, переїхала до доньки до Дейманівки.

— Матір днями сидить на припічку, дивиться у вікно, — каже донька Катерина. — З нетерпінням чекає на свого молодшого сина Івана. Він живе в Казахстані.

За кілька місяців на Пирятинщині зустрінуть 100-річні ювілеї ще три довгожительки.

Зараз ви читаєте новину «Євдокії Химич та Парасковії Бойко виповнилося по 100 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути