Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 07:30

Еротичну рекламу приберуть з вулиць

На вул. Жовтневій навпроти Полтавської обласної адміністрації на дев'яти сітілайтах розмістили рекламу салону краси "Амазонка". Оголена до пояса дівчина в капелюсі прикриває рукою груди. Тиждень тому там рекламували квартиру для приємних зустрічей.

На зображенні були великі губи та язик у вигляді полуниці. Його зняли на вимогу місцевих депутатів. На їхню думку, то була пропаганда розпусти.

Телефонуємо за номером у рекламі квартири.

— У нас однокімнатка, — каже дівчина. — Орендувати можна за 500 гривень на добу. Мінімальний час — 2 години. Це коштує сто гривень. Кожна наступна година — 50 гривень. Квартира в районі старої автостанції. Постіль, посуд, свіжі рушники. Є презервативи.

У рекламній агенції "Оллан", якій належать сітілайти, слухавку бере Олена:

— За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Агенція лише здає в оренду площі для розміщення. Ми ті постери не бачили, доки ажіотаж не почався. Стосовно законодавства, заборонено розміщати рекламу тютюну й горілки. Ми її не ставимо. І взагалі, не дуже розумію. У всіх газетах даються погодинно квартири, ні в кого не викликає обурення.

Марина Севастьянова, 50 років, з Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі зазначає: реклама еротичного характеру заборонена до розміщення. Фото обох полтавських реклам, як квартир для побачень, так і салону краси, відправили на експертизу. Її ініціювали місцеві депутати.

— Малюнок на рекламі квартири безпосередньо еротичним не є, — говорить Марина Семенівна. — Проте Закон "Про рекламу" забороняє розміщення зображень неетичного характеру. Швидше за все, отримаємо висновок, що фото "полуничного язика" таким і є. Певно, замовників на розміщення цієї реклами оштрафують. Що стосується реклами "Амазонки", думаю, вона матиме висновок такої, що носить еротичний характер.

Зараз ви читаєте новину «Еротичну рекламу приберуть з вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути