Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2012 07:30

Парфуми продають на розлив

У Полтаві стали популярні парфуми на розлив. Побільшало точок їх продажу.

У відділі парфумів в підземному переході "Злато місто" в центрі Полтави білява продавщиця років 25 ставить на полиці великі темно-сині скляні бутлі з рідиною. До кожного прикручений краник. У магазині приємно пахне.

— Весною завжди духи міняю, — каже подрузі дівчина в бузковій шапці та шарфі. Обидві схилилися над прилавком. — Так, щоб були солоденькі, щоб аж з'їсти мене захотілося.

Продавщиця всміхається. Відкручує кришку на бутлі, вмочує туди білий тонкий папірець, торкається до зап'ястка дівчини. У приміщенні починає сильно пахнути цитрусовими.

— Зразу не нюхайте, трохи помахайте рукою, — радить. — Це "Живанши".

— Нє, дуже якесь солодке, — кривиться дівчина.

Продавщиця дістає з полиці бутель з написом "Еклат". Запитую, чи це брендові парфуми.

— Це не оригінальні духи, — хитає головою білявка. — Брендові коштують дорого. Ми продаємо по 1,8 гривні за мілілітр. Усі запахи на розлив коштують однаково. За 50 мілілітрів виходить близько 100 гривень. Тримаються парфуми на розлив до 6 годин на одязі, на тілі довше. Привозимо з Туреччини, фірма "Рені".

Дівчина замовляє 50 мл "Еклата".

— Флакончик порахую вам окремо, — каже продавщиця. Платить за все 130 грн.

У магазині "Грін етюд" полтавка 44-річна Оксана вибирає парфуми "Версаче".

— У чоловіка на 8 Березня гроші випросила, — ділиться. — Раніше він мені завжди брав духи на розлив, а зараз не рискую, пахнуть бозна-чим. У мене досі храняться на дні бутилочки французькі духі на розлив, що років сім тому купувала. То як відкрию, вся комната пахне.

— Багато підробок і магазинних, — підтримує розмову продавщиця 31-річна Анна. — Ось бачите, серійний номер парфумів, — показує на упаковці. — Штрих-код можна звірити в інтернеті. У нас усі парфуми з ліцензією, на кожні можу показать документи.

 

"Краще бризнути на платок"

Парфумер-стиліст 31-річна Анна Кулик продає парфуми на розлив сім років. Радить брати від німецького концерну "Дром" та французького "Мейн філс".

— Треба дивитися на склад парфумів. У підроблених часто не всі ароматичні олії. Запах не розкривається. Сила його залежить від процента ароматного складника. У парфумах він від 20 до 33 відсотків. 16 відсотків — це туалетна вода.

— Парфуми не повинні пахнути спиртом. Краще бризнути на шовковий платок. Нюхати через якийсь час, бо потім проявляється гра аромату, — продовжує Анна.

— Кажуть, парфуми підходять, коли їх на собі не відчуваєш. Насправді запах треба чути, насолоджуватися ним.

 

Зараз ви читаєте новину «Парфуми продають на розлив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути