четвер, 19 листопада 2009 17:28

Документи на дачу Януковича застряли в Генпрокуратурі

Керівники Міністерства внутрішніх справ упевнені, що окремі представники Генпрокуратури навмисне затримують розслідування справи переходу в приватну власність Віктора Януковича державної резиденції "Межигір"я". Відомство тримає документи, які могли б пролити світло на цю темну справу.

Нагадаємо, скандал навколо дачі Януковича розгорівся наприкінці літа. Тоді прем"єр-міністр Юлія Тимошенко оприлюднила інформацію про схему, завдяки якій лідер "регіоналів", тодішній глава уряду, став власником резиденції "Межигір"я" неподалік Києва. Тимошенко доручила правоохоронним органам з"ясувати схему передачі майна держави в приватні руки. Із цього моменту в справі почалися детективні перипетії.

У вересні народний депутат від Партії регіонів Микола Джига витребував  матеріали у Вишгородській райдержадміністрації, на території якої розташоване урочище "Межигір"я". Направив у Генпрокуратуру оригінали документів на земельну ділянку. Соратник Януковича виступив у ролі керівника однієї зі слідчих комісій Верховної Ради, хоча сама комісія ніякого стосунку до "Межигір"я" не має. Інші члени цієї комісії не були навіть сповіщені про самодіяльність Джиги.

Один із рядових членів парламентської комісії Сергій Власенко зацікавився цим питанням. Направив Генпрокуратурі запит про ознайомлення з документами, що підтверджують право власності громадянина Януковича на земельну ділянку в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області на вул. Івана Франка, 19. Але замгенпрокурора Віктор Кудрявцев відмовив депутатові. Відзначив, що Генпрокуратура "проводить перевірку". Але не назвав ні її причин, ні термінів. Тоді як закон відводить на прокурорську перевірку 10 днів із моменту передачі документів. Вони давно минули.

Сергій Власенко впевнений, що прокуратура просто ховає документи. Керівництво цього відомства укомплектоване кадрами, близькими до ПР.

За даними неофіційних джерел у Генпрокуратурі, відомство зберігає весь пакет документів щодо "Межигір"я" — від підстав для виготовлення земельного акту до оцінки вартості комплексу. Ці документи "заховані до президентських виборів". Очевидно, надія на те, що у випадку перемоги Віктора Януковича питання буде знято з порядку денного. За його родиною навіки закріпиться родове гніздо в мальовничому місці, здатному викликати заздрість навіть у європейських аристократів. І це попри вимогу Міністерства охорони навколишнього середовища про надання "Межигір"ю" статусу національного історико-культурного природного заповідника.

Справа з "Межигір"ям" навмисне затягується

— Послухай, ти ще молодий хлопець. Тобі ще довго жити... Язиком не ляпай! — із неприхованим роздратуванням і відвертим натяком на неприємні наслідки попередив Янукович журналіста, який набрався сміливості недавно поставити на прес-конференції питання про ситуацію навколо "Межигір"я".

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, вважає, що справа з "Межигір"ям" навмисне заплутується й затягується:

— Хіба що уряд оголосить там заповідник або ізолятор тимчасового утримання. Теж варіант: забор є, охорона є, люди відповідні є — все нормально.


"Регіонали" облюбували Пущу-Водицю


На посаді прем"єр-міністра Віктор Янукович під грифом "Не для друку" підписав постанову уряду N1210 від 6 серпня 2003 року, на підставі якої виділив собі ж державну дачу-будинок N19 у комплексі відпочинку "Пуща-Водиця" під Києвом. Ця дача донині утримується за державний рахунок. Згідно з офіційним документом, опублікованим інтернет-виданням "Українська правда", у тому ж комплексі сусідами Януковича стали "регіонали" Нестор Шуфрич, Віктор Слаута, Андрій Кравець, Микола Дем"янко, "нашоукраїнці" Іван Плющ і Микола Оніщук, соціал-демократ (об"єднаний) Юрій Загородній і чимало інших.

Зараз ви читаєте новину «Документи на дачу Януковича застряли в Генпрокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути