четвер, 26 березня 2009 17:28

До тестування з історії України краще готуватися з атласом

6 травня відбудеться незалежне зовнішнє тестування з історії України. Його пройде понад 6 тис. учнів з усієї Полтавщини. До оцінювання вчителі радять готуватися завчасно.

— Слід, щоби кожен учень ще в 10-му класі визначився, з яких предметів буде складати тести. Хто вибрав історію, має почати підготовку з початку навчального року в 11 класі, — каже вчителька історії загальноосвітньої школи N 4 в Полтаві Ольга Олешко. — Найкраще скласти календар повторення навчального матеріалу.

У цій школі історію складатимуть 10 випускників. На повторення матеріалу підручників із 7 по 11 клас відвели по місяцю.

— У підручниках можна знайти практично все, що буде в питаннях тестів, — каже вчителька. — Причому краще брати і нові, і старі підручники. Перечитувати їх уважно — звертати увагу на документи, запитання, завдання. Під рукою завжди має бути атлас із картами.

Для тренування доцільно розв"язувати тести минулого року та завдання з різних посібників.

— Ми з учнями з грудня після уроків розбираємо різні теми, розв"язуємо завдання. На квітневих канікулах будемо тренуватися щодня, — розповідає Олешко. — Можна відвідувати курси підготовки до тестування в інституті післядипломної освіти. Там допомагають вивчити матеріал шкільного курсу і готують дітей психологічно. Бо фахівці цього вузу добре знають саму методику тестування. А в решті університетах більше зорієнтовані на знання вузівського матеріалу.

Нині курси підготовки до тестування у вузах уже не проводять. Вони тривали до кінця лютого. Репетитори з історії теж не готують. З української мови година занять із репетитором у середньому коштує 20 грн.

— Історію переважно вчать самотужки. Її неможливо переказати, учитель чи репетитор може лише щось підказати чи зорієнтувати, — переконує Олешко.

14 березня в Полтаві відбулося пробне тестування з історії України. Його учні проходили за бажанням. Усі тестові завдання, над якими того дня працювали школярі, невдовзі з"являться в Інтернеті. На справжньому оцінюванні жодне з них не повториться.

Зараз ви читаєте новину «До тестування з історії України краще готуватися з атласом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути