Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2009 17:07

Для всиновлення треба ставати в чергу

Відтепер анкетні дані дитини, яка потребує всиновлення, можна вільно дізнатися в службі в справах дітей за місцем проживання. Через спрощення процедури по області поменшало сиріт і сиротинців.

— Раніше діти стояли в черзі на всиновлення, а тепер батьки, — зауважує заступник голови Полтавської облдержадміністрації 52-річна Надія Мякушко. — Потенційні батьки до дитини не могли добратися. За рік наставало право на іноземне всиновлення і наші діти їхали за кордон. Зараз робимо все, аби дитина лишилася в Україні.

За дев"ять місяців 2009-го всиновили та поселили в будинки сімейного типу 252 дитини. В інтернатах зараз лишаються ті, які мають тяжкі вади. А ще 12–15-річні, котрі не хочуть, аби їх усиновлювали.

— Колись дитину-сироту на якийсь час поміщали в сиротинець, — говорить Мякушко. — Зараз одразу шукаємо для неї батьків. Щоб тим казенним духом не заражалася.

В області два сиротинці. Було п"ять. Три будинки дитини втратили статус — там працюють групи сімейного типу.

— Їх створили в Гадяцькому та Полтавському імені Крупської будинках дитини, — пояснює Надія Семенівна. — У них помістили по 10 дітей. За ними наглядають троє вихователів. Формально вони не мають статусу батьків. Ми готуємо пропозиції, аби узаконити таку форму виховання.

Із цього року всиновителям почали виплачувати одноразову грошову допомогу, як і при народженні дитини.

Зараз ви читаєте новину «Для всиновлення треба ставати в чергу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути