понеділок, 20 серпня 2012 06:30

Для будівництва зупинок шукають спонсора

— Наші зупинки гірше атомної війни — без лавок, сміттям завалені. На деяких від дощу не сховаєшся — даху немає чи весь дірявий, — каже 54-річний Володимир Доценко з міста Кременчук. — На жодній немає назви. У мене поганий зір. Хоч тутешній, часто не можу зорієнтуватися, де саме їду. Перепитую кондукторів. Бувало, виходжу не на своїй зупинці. Додому дістаюся пішки.

У Кременчуці понад 200 зупинок громадського транспорту. Торік міська влада створила комунальне підприємство "Ринкова площа". Тепер воно відповідає за благоустрій зупинок.

— Дійсно, зупинки не у кращому стані. Раніше були на балансі різних організацій або взагалі безхозні. Торік міський голова Олег Бабаєв повернув усі до власності міста, — говорить Юлія Перепелятник із прес-служби Кременчуцької міської ради. — Вже провели їхній реєстр. Комунальне підприємство "Ринкова площа" займається узаконенням меж зупинок. Шукаємо спонсорів, які відремонтують чи збудують зупинки. Натомість, зможуть установити там свої кіоски, невеликі торговельні павільйони. Але землі під ними не підлягатимуть викупу.

Усі транспортні зупинки планують збудувати в одному стилі, пофарбувати одним кольором.

— Депутати пропонували кілька варіантів, але ще жоден не затвердили, — продовжує Юлія Перепелятник. — Скільки коштуватиме ремонт, не підраховували. У міському бюджеті на це взагалі грошей немає.

У Полтаві 415 автобусних зупинок. З них облаштовані 200. Планували відремонтувати всі з середини літа. Досі роботи не почали.

Зараз ви читаєте новину «Для будівництва зупинок шукають спонсора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути