Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2009 17:46

Для оформлення субсидії не треба нести довідок

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Начальник управління праці та соцзахисту населення Жовтневого району Полтави Галина Арсененко: ”Людині автоматично прораховують усі види допомог, на які її родина має право”
Начальник управління праці та соцзахисту населення Жовтневого району Полтави Галина Арсененко: ”Людині автоматично прораховують усі види допомог, на які її родина має право”

Набув чинності спрощений механізм оформлення субсидій. Галина Арсененко, начальник управління праці та соціального захисту населення Октябрського району Полтави, зауважує — із оформленням субсидії людині також порахують усі можливі для неї соціальні допомоги:

— Потрібно просто прийти із заявою. У нас є спільні бази з Пенсійним фондом, жеками, комунальними службами. Через них збираємо інформацію.

Хто має право на субсидію?

— Субсидія — це допомога держави для оплати комунальних послуг. Якщо спільних доходів сім"ї для цього не вистачає — нараховують субсидію. Приблизно це можна вирахувати, додавши дохід усіх членів сім"ї за півроку та поділивши на шість. Якщо сума виходить меншою від нарахованих до оплати компослуг — субсидія передбачена.

Які зміни цього року в оформленні держдопомоги?

— Раніше не оформлювали субсидію, якщо людина мала автомобіль. Тепер — це дозволено робити. При цьому не враховують транспортні засоби, які не підлягають оподаткуванню. Крім гусеничних тракторів. До сьогодні, коли тарифи на компослуги змінювалися, можна було звернутися для перерахунку субсидії протягом двох місяців. Зараз термін подовжено до трьох місяців. Пом"якшені штрафні санкції, якщо особа при оформленні субсидії подала документи з неправдивими відомостями, приховала свій дохід. Щопівроку ми перевіряємо прибутки громадянина. Раніше, якщо вони дійсно були приховані, позбавляли права оформлення субсидії на два періоди (загалом на рік. — "ГПУ"). Тепер знімають субсидію лише на півроку. Якщо сім"я має у власності більше як один будинок чи квартиру — фінансову підтримку призначають за рішенням комісії. Також, якщо людина звертається за субсидією, їй автоматично прораховують усі види допомог, на які її родина має право. Раніше особі надавали лише один вид із можливих соціальних пільг.

Зараз ви читаєте новину «Для оформлення субсидії не треба нести довідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути