четвер, 22 січня 2009 15:32

Для "Колосу" куплять снігову пушку

На Полтавщині покататися на лижах можна на трьох базах. Дві — у Диканському районі, одна в Полтаві. На всіх базах працюють прокати спорядження. Покататися приїжджають і полтавці, і лижники з сусідніх областей. Цієї зими часто їздять кияни. У вихідні спортивна база "Корчак" у Диканському районі приймає понад півтисячі відвідувачів.

— Снігу валом. Кататися можна без упину, — розповідає директор спортивної бази "Корчак" Володимир Лепко. — Перед новим роком спеціальною машиною настріляли штучного снігу. А зараз і сама природа підсобила.

"Корчак" від Полтави за 25 км. Їхати потрібно трасою Полтава–Гадяч. Завернути в село Стасі. По селу 2,5 км до бази.

— Кататись можна з чотирьох схилів, — каже Лепко. — Довжина одного схилу в середньому 400 метрів. Навіть для дітей із санками втрамбували гірку. Працює тросовий підйомник.

На "Корчаку" можна взяти напрокат лижне спорядження або сноуборд. Ціни на них однакові. Санок у прокаті немає. На базі дають уроки професійні інструктори.

— До "Корчака" дуже легко їхати машиною, — хвалиться директор бази. — Скрізь дорога з твердим покриттям. Біля підніжжя схилу розчищена стоянка. За те, щоб машину поставити, грошей не беремо. У темінь схил освітлює прожектор.

За 800 м від бази "Корчак" працює готель на півсотню місць. Ціна одного місця — 50 грн. Номери трьох-, чотирьохмісні. Є два люкси. Їх ціна 250 грн за добу.

Лижна база "Колос" працює в селі Кам"янка Диканського району, по сусідству із селом Петрівка Полтавського району. Відстань до Полтави — 15 км.

— У нас діє дві канатні дороги, — розповідає виконувач обов"язків директора спортивної бази "Колос" Григорій Юрченко. — Довжина схилу до 300 метрів. Висота гірки до 65 метрів.

Тут можна вибрати до семи варіантів схилів. Є для професіоналів. На найпологішому можуть кататися діти.

У прокаті пропонують новий і вживаний лижний інвентар. Новий — коштує від 50 до 70 грн. Використовуваний — на 10–20 грн дешевший.

— "Колос" узяв в оренду підприємець із Полтави, — переказує Юрченко. — Він є одним з директорів лижної бази "Драгобрат" у Закарпатті. На наступний рік хоче поставити тут дві канатні дороги. Закупити снігову пушку. Збудуємо жолоб для катання на надувних кругах.

Працюємо до останнього клієнта

На санчатах на лижній базі кататися забороняють.

У Полтаві на лижах можна покататися на спортбазі "Скітен", що на просп. Першотравневому.

Схил веде від Полтавського техуніверситету до пров. Рибальський. Має протяжність 320 м. Ширина від 20 до 40 м. Нахил гірки — 15 градусів. Вона обладнана тросовим підйомником.

— Працюємо до останнього клієнта, — хвалиться власник спортивної бази Олександр Гашев. — Спуск освітлює прожектор. Учора закінчили об одинадцятій вечора.

На "Скітені" працює прокат. Лижі переважно застарілих моделей. Інструкторів немає.

Зараз ви читаєте новину «Для "Колосу" куплять снігову пушку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути