понеділок, 12 серпня 2013 00:15

Черговикам квартири не надаватимуть

— У нас почали будувати домік на сім поверхів. Це перша багатоповерхівка в районі за останні 20 років, — розказує 51-річний Богдан Милкович із селища Котельва. — А на квартирній черзі, включаючи мене, 200 душ.

Цегляний будинок майже в центрі селища на вул. Петровського зводить приватне підприємство "Полтаватрансбуд". Поряд школа, дитячий садок і автовокзал. Матиме 36 квартир — 12 однокімнатних, 18 двокімнатних і шість трикімнатних. На першому поверсі облаштують продовольчий магазин.

— Народ балака, що в новостройці одні багачі житимуть, — каже тутешня 55-річна Олена Ковінька. — А ті, що в черзі стоять, шарової квартири не получать.

"Квадрат" житла коштує 5,5 тис. грн, однокімнатка обійдеться приблизно у 220 тис. грн. У селищній раді говорять, будівельна фірма справді нікому безкоштовного житла не дасть.

— Будуємо в Котельві, бо вона близько до Полтави, туди легко завозити матеріали. Також у селищі живуть більше 12 тисяч осіб, працюють великі підприємства, наприклад, агрофірма "Маяк", — розповідає начальник виробничо-технічного відділу Полтаватрансбуду, просить його не називати. — Будівництво закінчимо до кінця наступного року. Придбати квартири можна, спонсоруючи строітєльство, наприклад, за однокімнатку спочатку заплатити 60 тисяч, а решту віддати до кінця будівництва.

У Полтавській облдержадміністрації говорять, квартири в новобудові також продаватимуть за іпотечним кредитом під 3% річних та за програмою "Доступне житло".

В області багатоповерхівки зводять лише в Полтаві, Миргороді, Лубнах, Кременчуці та Комсомольську.

Зараз ви читаєте новину «Черговикам квартири не надаватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути