четвер, 18 червня 2009 17:36

Божевільний порізав ножем школяра Павла Павленка

10-річного Павла Павленка з Гадяча порізав ножем його сусід 24-річний Сергій Чуприна. Він неодноразово лікувався у психіатричній лікарні. Хлопцеві завдав дві ножові рани.

— У нас у родині 10 дітей, — розповідає мати Павла Альбіна Іванівна. — Маємо квартиру та приватний будинок поруч. Улітку частина дітей проживає там. Це ніби наша дача.

Жінка каже, напередодні випадку Павла зі старшим братом збирали на відпочинок на море. Уже пакували валізи. У цей час листоноша принесла лист сестрі хлопця. Матір попросила Павла відвезти його на міську квартиру.

— Сусід поверхом вище Сергій напав на нього, — схлипує Альбіна Павленко. — Павло завозив велосипед у під"їзд. Сергій відчинив йому двері. Син йому подякував, а той мовчки вдарив ножем його біля шиї та майже в серце. Лікарі сказали, ледь не задів сонну артерію. Павлик весь у крові прибіг додому. Добре, що ми поруч живемо. Зразу почали дзвонити в лікарню, міліцію.

Сусіди переказують, Сергій Чуприна живе в багатоповерхівці з матір"ю. Має молодшу сестру. Неодружений.

— Павлика відвезли до дитячої лікарні в Полтаву, — каже матір. — Стан сина стабільний. Колять йому антибіотики. Пов"язочки не просочуються.

Після скоєного Сергія забрали в психлікарню.

— Син боїться додому повертатися, — говорить Альбіна Іванівна. — Я йому кажу, що дяді там не буде, а він не вірить.

Жінці сусіди розповіли, того ж дня, коли Сергій порізав Павла, він уранці бігав із ножем і грозився зарізати двох старших дітей у цій родині. Був випадок, коли Чуприна вибив Павленкам двері та увірвався до квартири, ніби розшукуючи свою сестру.

Сім"я нападника допомоги не пропонує. Не цікавиться станом постраждалого. Кримінальну справу порушувати не будуть, бо Сергій психічно хворий.

— Я погодилася про нашу біду розповісти, бо в Гадячі є ще один психічно хворий 16-річний Борис Перемитько, — зауважує Альбіна Іванівна. — Останнім часом він став агресивним. На дітей нападає, на вулицях бешкетує. Усі в місті його бояться. Аби ж не вийшло ще одного лиха через хворого хлопця, як із моїм Павликом.

Зараз ви читаєте новину «Божевільний порізав ножем школяра Павла Павленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути