четвер, 28 квітня 2011 18:45

Боржники переходять на індивідуальне опалення

У Великій Багачці власники 117 квартир змушені перейти на індивідуальне опалення. Селищна рада не змогла розрахуватися за газ через різницю в тарифах. Борг сягає понад 200 тис. грн.

— Міра ця вимушена. Боїмося, що люди наступного опалювального сезону залишаться без тепла зовсім, — пояснює селищний голова Великої Багачки Олександр Чобітько. — Борги населення за газ лише 34 тисячі. Решта — різниця в тарифах, що були закладені в бюджеті, й реальними цінами на газ. За законом цю різницю мала відшкодувати держава. Раніше так і було. Але борги за минулий і позаминулий роки списали в заборгованість цього року. До того ж планують ще тричі підняти ціну на газ. Наш бюджет цього не витримає. А без проплати газу не дадуть, і люди сидітимуть у холоді. Наш досвід в інших районах також корисний буде. Там ситуація не краща.

Селищна рада домовилася із Фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" про виділення всім охочим кредиту на суму до 5 тис. грн під 3% річних для робіт з установки індивідуального опалення.

Частина жителів уже перейшла на таке. Залишилися ще 70 квартир.

— Я на індивідуальне опалення перейшов кілька років тому, коли почала рости ціна на газ. Не жалкую. Поставив економічний двоконтурний котел. Завжди маю гарячу воду. У найхолодніші місяці більш як 150 кубів газу не напалював, — розповідає Василь Савчук, 53 роки. — У ціні це біля 100 гривень У мене квартира на 75 "квадратів". Якби був підключений до централізованого теплопостачання, то платив би до 400 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Боржники переходять на індивідуальне опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути