четвер, 21 квітня 2011 18:25

Борги за газ нарахували за новим тарифом

Жителі Гадяча цієї весни отримали повідомлення про те, що їхні борги за газ сягають кількох тисяч. Більшість господарів за лічильником сплатили вчасно.

Весна торік була тепла. Люди палили мало газу і вклалися в тариф, який розрахований на споживачів газу до 2,5 тис. "кубів". Контролери попередили про це господарів будинків, сказали, що в тих можлива переплата.

— Платила за кубометр газу по 74 копійки. Напалила 1250 кубів. Мені порахували куб по 32 копійки, бо напалила менше річної норми — 2,5 тисячі кубів. Вийшла переплата 500 гривень. В жовтні я почала платити за другим тарифом. А тепер дізналася, що маю борг понад 1200 гривень. Борг нарахували через різницю між тарифами, — розповідає гадячанка Наталія Жиленко.

Керівник місцевого газового господарства Олександр Гапонов каже, споживачі мають слідкувати за лічильниками і кожне півріччя самостійно обчислювати, в який тариф вони вкладаються.

— Але не дуже розраховуйте на те, що цього року у вас буде переплата, бо в квітні тарифи зросли на 20 відсотків, наступного місяця ще на 10 і це ще не кінець, — каже Олександр Юрійович.

Літні люди не в змозі облікувати, за яким тарифом платити. Вірять тому, що кажуть у касі газового господарства. У "Ощадбанку", де платять за газ більшість городян, інформації про нові тарифи немає. Довідатися можна лише в працівників газового господарства.

Зараз ви читаєте новину «Борги за газ нарахували за новим тарифом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути