понеділок, 18 липня 2011 06:15

Близько тисячі бездомних тварин знайшли господарів

Захисники тварин щодня підбирають у Полтаві собак, котів. Їх безкоштовно роздають людям, після того як вилікують, стерилізують, виведуть глистів, бліх. Волонтер благодійної організації "Право на життя" Анжела Рослова, 36 років, говорить, їй часто телефонують і просять забрати тварину.

— Люди не питають про допомогу, а просто кажуть: Альо, там-то і там-то коробочка зі щенятами". Коли тваринка потрапляє до нас, саджаємо її на 14 днів на карантин в окрему кімнату. Дивимося, чи не хвора. Здорових фотографуємо і даємо оголошення в газети, клеїмо листівки в маршрутках, автобусах, кажемо знайомим. Щенят відносимо на базар, там їх легше віддати.

Скільки тварин прилаштували?

— За два роки тільки в мене біля 300. А якщо взяти інших членів організації, то це близько тисячі. У кого немає часу, допомагають грошима. А в кого є, утримують тварин у себе, возять до ветклініки, віддають їх на базарі або пишуть оголошення. Даємо тварин не всім, хто звертається, бо багато не вміють за ними доглядати. І люди беруть не всіх. Непопулярні смугасті кошенята та дорослі тварини. Люблять трьохмастних і рудих, бо вважають, що приносять достаток у дім. Серед собак полюбляють вівчарок. Вони розумні. Хоча дворняги ні в чому їм не поступаються.

Як приручити дорослу тварину?

— Треба дізнатися, що подобається їй, а що ні. Взнати її звички, обходитися з нею із ласкою і добротою. Для всього потрібен час. Але одиниці приручити таки неможливо. У мене вже рік живе кіт, який не дає до себе торкнутися, ричить, постійно дряпається і кусається.

Чи можуть люди, яким немає куди діти щенят чи кошенят, віддати їх у вашу організацію?

— У нас немає для них притулку. Усіх тварин тримаємо в себе дома. Але ми можемо їх прилаштувати, якщо власники стерилізують своїх домашніх улюбленців. Нам постійно потрібна допомога людей, які можуть забрати або взяти на догляд якогось приблуду.

Зараз ви читаєте новину «Близько тисячі бездомних тварин знайшли господарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути