понеділок, 05 листопада 2012 00:30

Білоруські продукти вдвічі дорожчі

"У Полтаві з'явилися магазини, де продають товари з Білорусі. Бачила їх на Центральному, Оптовому та Боженківському ринках, — розповідає полтавка 55-річна Людмила Васюта. — На прилавках лежать згущенка, масло, сметана й твердий сир. Білоруські продукти вдвічі дорожчі за наші. На вид наче нормальні, але сумнів виникає, чи справді вони звідти.

— Покупець може попросити продавця показати документи на продаж білоруських товарів. Це посвідчення, ветеринарний сертифікат, сертифікат відповідності та висновок санепідемслужби, — говорить начальник відділу сертифікації харчової продукції "Полтавадержстандартметрологія" 41-річна Оксана Гньотова. — На справжніх сертифікатах є значок трилисника.

Перевірити якість продуктів на смак чи зовнішній вигляд неможливо.

— Якість встановлюють у спеціальній лабораторії. Але якщо продавець дає ксерокопії документів, на них повинна стояти кругла печатка й напис "згідно з оригіналом", — пояснює фахівець.

В інспекції кажуть, продавати можна білоруське згущене молоко марки "Рогачов", також сири, масло й сухе молоко фірми "Бабусина кринка". У цих продуктах немає рослинних жирів. Інші білоруські товари дозволу не мають.

— Коли людина думає, що їй продають підроблені білоруські товари, повинна написати заяву в обласне управління захисту прав споживачів, — каже головний спеціаліст інспекції 23-річна Світлана Мічуріна. — Ми подаємо запит у Держспоживінспекцію України. Якщо та дає дозвіл, проводимо перевірку торговельної точки.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські продукти вдвічі дорожчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути