пʼятниця, 23 листопада 2007 18:35

Квитки на поїзди продають без паспорта

Із 21 листопада залізничні квитки купують без пред"явлення документа, що засвідчує особу. За рішенням Кабміну від 14 листопада, документи показуватимуть лише пільговики.

В обід біля каси N3 на вокзалі залізничної станції Полтава-Київська черга з 20 осіб. Інші каси зачинені на перерву. Від віконця відходить 55-річна пенсіонерка Людмила Лучко. Кладе в гаманець квиток та гроші.

— Звичайно, так зручніше, — говорить Людмила Степанівна. — Хоча й народу багато, але я недовго стояла. Обслуговували мене хвилини три.

Лучко взяла квиток до Києва на 10 грудня.

— Боюся, щоб не було як раніше, — каже жінка. — Тоді майже всі квитки зараніє закуповували різні контори. Потім продавали їх із рук за підвищеними цінами. На ньому ж не написано прізвища.

Працівники вокзалу задоволені нововведенням.

— Для касира це суттєва економія часу, — розповідає старший квитковий касир вокзалу Наталія Власенко, 30 років. — Тепер не потрібно друкувати прізвище. Інколи можна було неправильно його набрати. Виникали труднощі з українсько-російським перекладом. Провідникам також стало менше роботи при посадці пасажирів.

Нині замість прізвища та ініціалів у п"ятому рядку квитка — лише пробіл.

Зараз ви читаєте новину «Квитки на поїзди продають без паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути