Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2010 09:48

Головний "регіонал" хоче подовжити повноваження Ради до 2015 року

Головний "регіонал" хоче подовжити повноваження Ради до 2015 року

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов виступає за проведення виборів президента і парламенту в один рік.

Про це він заявив в інтерв"ю "Главреду".

За словами парламентаря, для реалізації такої ініціативи необхідно провести референдум про продовження повноважень Ради.

"Я сам для себе бачу подальший розвиток подій таким чином: у нас зараз розведені в часі вибори президента і Верховної Ради, хоча логіка підказує, що вони повинні проводитися в один час, щоб країна через рік не ходила на виборчі дільниці. Однак щоб це здійснити, треба продовжити чиїсь повноваження: або президента, або ВР. Звичайно, продовжити повноваження президента навряд чи вийде, тому найбільш реальний крок - продовжити повноваження парламенту", - заявив Єфремов.

При цьому депутат додав, що продовження повноважень Ради неможливо без проведення всеукраїнського референдуму.

"Якщо переобрати парламент в 2012 році, а потім на три роки продовжити повноваження Президента - ви розумієте, що тоді про нас будуть говорити. І президент на це сам ніколи не пройде", - підкреслив політик.

"Тому необхідно буде порадитися з народом - щоб не група народних депутатів приймала рішення продовжити собі повноваження, а народ приймав відповідне рішення. Втім, якщо народ скаже цим ініціативам" ні "- значить, ні", - заявив Єфремов.

Раніше віце-спікер парламенту Микола Томенко заявляв, що на Банковій розробляється законопроект про подовження повноважень парламенту до 7 років.

Зараз ви читаєте новину «Головний "регіонал" хоче подовжити повноваження Ради до 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути