пʼятниця, 30 липня 2010 14:45

У Балоги пояснили, за що Табачник звільнив донецького ректора

У Балоги пояснили, за що Табачник звільнив донецького ректора

Міністерство освіти і науки варто перейменувати на міністерство з вибивання коштів із ректорів і підготовки до місцевих виборів.

Про це заявила нардеп Леся Оробець, коментуючи звільнення ректора Донецького університету Володимира Шевченка міністром освіти Дмитром Табачником.

За словами політика, звільнення ректора є черговим свідченням тотальної фільтрації кадрів вищої школи, що здійснюється напередодні осінньої виборчої кампанії.

"Спочатку скандал навколо примушування в.о. ректора Вінницького національного технічного університету Бориса Мокіна. до перерахування "благодійних" внесків на потреби міністерства. Тепер протиправне звільнення ректора Донецького національного університету, Героя України Володимира Шевченка – без попередження, у розпал вступної кампанії, попри заперечення профспілки, трудового колективу і кадрової комісії міністерства", – зауважила Оробець, яку цитує прес-служба партії "Єдиний центр".

"Керівництво Міносвіти відверто маніпулює службовими повноваженнями задля встановлення біля керма провідних ВНЗ осіб, політично й особисто лояльних до Дмитра Табачника", – наголосила заступник голови "Єдиного Центру".

Водночас, Оробець висловила упевненість у тому, що найближчим часом Володимир Шевченко поновиться в посаді у судовому порядку, а Міносвіти очолить більш достойний кандидат.

"Сподіваюся, новий міністр навчиться діяти у правовому полі, а не лаштувати закон під себе", – підсумувала голова підкомітету з питань базової освіти парламенту.

Нагадаємо, що 29 липня міністр освіти Дмитро Табачник звільнив ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка. Згідно до наказу чиновника, керівника вишу звільнили у зв"язку з завершенням дії контракту.

Зараз ви читаєте новину «У Балоги пояснили, за що Табачник звільнив донецького ректора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути